×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-06
Atkritumu šķirošanas viedpunkts Leona Paegles ielā testa režīmā darbosies līdz 31. janvārim

Siguldas pilsētas SIA “Jumis” informē, ka Leona Paegles ielas kvartālā uzstādītais atkritumu šķirošanas viedpunkts testā režīmā darbosies vēl līdz 31. janvārim, taču, sākot ar janvāra otro nedēļu, pakāpeniski tiks samazināts līdzās novietoto līdzšinējo sadzīves atkritumu konteineru skaits. Tos iedzīvotāji aicināti izmantot tikai gadījumos, ja viedpunkts īslaicīgi nedarbojas. Pilnīga pāreja uz jauno sistēmu plānota no 1. februāra, kad līdzšinējie sadzīves atkritumiem paredzētie konteineri izmantošanai vairs pieejami nebūs.

SIA “Jumis” aicina iedzīvotājus aktīvi izmantot šķirošanas punktā piedāvātās iespējas atsevišķi izmest sadzīves atkritumus un bioloģiski noārdāmos atkritumus, kā arī dalīti šķirot vieglo iepakojumu un stikla taru. Ņemot vērā iedzīvotāju ierosinājumus, līdz ar pilnīgu pāreju uz jauno sistēmu Leona Paegles ielas kvartāla deviņu māju iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja sadzīves un bioloģiski noārdāmos atkritumus nodot pēc svara.

Līdz 31. janvārim, kamēr viedpunkts darbojas testa režīmā, samaksa par atkritumu apsaimniekošanu tiks piemērota līdzšinējā kārtībā, kur kopējais savākto atkritumu apjoms kubikmetros vēl tiks proporcionāli sadalīts starp visām mājām. Atkritumu apjoms tiek aprēķināts pēc līdzšinējos konteineros un viedpunktā kopējā ievietotā atkritumu daudzuma.

Sākot ar 1. februāri, kad paredzama pilnīga pāreja uz jauno viedpunktu, katra mājsaimniecība saņems namu apsaimniekotāja izrakstītu rēķinu tikai par individuāli radīto atkritumu apjomu tonnās. Izmaksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu būs 159,34 eiro (ar PVN) tonnā jeb 0,16 eiro (ar PVN) par kilogramu, kur iekļautas arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprinātās izmaiņas dabas resursu nodoklī, kas stājušās spēkā šā gada 1. janvārī. Savukārt izmaksas par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu būs 57,80 eiro (ar PVN) tonnā jeb 0,058 eiro (ar PVN) par kilogramu. Papildu informācija par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas izmaiņām no 2021. gada 1. janvāra pārējā Siguldas novada teritorijā apskatāma SIA “Jumis” tīmekļa vietnē.

Lai veicinātu raitāku pāreju uz jauno atkritumu apsaimniekošanas kārtību Leona Paegles ielas kvartālā un nodrošinātu pilnvērtīgu viedpunkta darbību, iedzīvotāji aicināti ievērot tvertņu ietilpību un vienā reizē nenodot atkritumus vairāk par noteikto apjomu – t.i. tos nesablietēt un necensties iespiest tvertnē, atkritumu maisam brīvi jāietilpst tvertnes atverē. Vienā viedpunkta izmantošanas reizē iespējams nodot ne vairāk kā 37 litrus atkritumu. Pie lielāka apjoma vai iespiežot maisu, tas nevar izkrist, preskonteinera darbība var tikt traucēta, tādējādi bojājot iekārtas un liedzot atkritumu ievietošanu viedpunktā arī citiem kvartāla iedzīvotājiem.

Jautājumu gadījumā par viedpunkta darbību un atkritumu apsaimniekošanas kārtību Leona Paegles ielas deviņu māju kvartālā iedzīvotāji aicināti vērsties pie sava nama apsaimniekotāja vai sazināties ar SIA “Jumis”, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Informācija par viedpunktu pieejama arī tīmekļa vietnes www.jumis.lv sadaļā “Pakalpojumi”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi