×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-26
Siguldas novada ielu un ceļu infrastruktūra tiek uzturēta arī intensīvas snigšanas laikā

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Latvijā gaidāma intensīva snigšana, tāpēc Siguldas novada ielu un ceļu uzturētāji savas kapacitātes ietvaros veic ziemas sezonas ielu, ceļu, gājēju ietvju un velo ceļu uzturēšanas darbus prioritārā secībā. Aicinām autobraucējus izvērtēt laikapstākļiem atbilstošu braukšanas un apstāšanās ātrumu, bet gājējiem – izvēlēties ziemai piemērotus apavus.

Ielu un ceļu apsaimniekošanas dienesti aicina autovadītājus un kājāmgājējus būt uzmanīgiem un saprotošiem, jo apgrūtināta pārvietošanās sniega dēļ ir ne tikai Siguldas novadā, bet visā valstī kopumā. Intensīvas snigšanas gadījumā tiek iesaistīti visi uzņēmēju pieejamie resursi, lai sniega attīrīšanas darbi tiktu veikti pēc iespējas ātrāk un kvalitatīvāk. Papildus tam, izvērtējot aktuālo situāciju un ielu un ceļu uzturēšanas klases, asfaltētās ielas tiek apstrādātas ar samitrinātas sāls tehnoloģiju, savukārt novada grantētās ielas un ceļi – ar smilti.

Atgādinām, ka ziemā maģistrālajām jeb B klases ielām un ceļiem saskaņā ar normatīvajiem aktiem no sniega jābūt attīrītiem līdz sešām stundām pēc snigšanas, savukārt intensīvas snigšanas gadījumā ielu attīrīšana no sniega jāveic 6–18 stundu laikā pēc snigšanas beigām, prioritāri notīrot pašvaldības ielas un ceļus, pa kuriem pārvietojas sabiedriskais transports un notiek skolēnu pārvadājumi. Savukārt ietves, trotuāri, veloceliņi un laukumi no sniega jāattīra un ar pretslīdes materiālu jānokaisa līdz plkst. 8.00, izņemot gadījumus, kad snieg nepārtraukti. Svarīgi atzīmēt, ka brīdī, kad snieg nepārtraukti, gājēju un velo infrastruktūrai jābūt attīrītai ne vēlāk kā trīs stundas pēc snigšanas beigām. Operatīva ietvju kaisīšana tiek veikta pēc nepieciešamības vairākas reizes dienā.

Jau ziņots, ka Siguldas novada ielu, ceļu un laukumu uzturēšanu saskaņā ar atklāta konkursa rezultātiem veic SIA “DGR serviss”, savukārt gājēju ietvju, veloceliņu, skvēru un citu pašvaldības teritoriju kopšanu un uzturēšanu nodrošina SIA “Hagberg”.

Siguldas novada teritoriju šķērso vairākas valsts nozīmes brauktuves, par kuru kopšanu ir atbildīga VAS “Latvijas Valsts ceļi”. Aicinām iedzīvotājus ziņot, zvanot uz tālruņa numuru 80005555, ja autoceļi A2 (Vidzemes šoseja), P8 (Inciems–Sigulda–Ķegums (Gāles iela–Stacijas iela–Ausekļa iela–Turaida)), V58 (Vidzemes šoseja–Allaži), V83 (Sigulda–Nurmiži) un V85 (Jūdaži–Nītaure) netiek uzturēti pienācīgā kvalitātē.

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” informē, ka braukšana ir apgrūtināta uz visiem ceļiem, un ceļu attīrīšanas darbos uz valsts kategorijas autoceļiem iesaistītas aptuveni 170 ziemas tehnikas vienības.


© www.sigulda.lv


Pasākumi