×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-01-29
Novadniekiem pieejamais bezmaksas psiholoģiskais atbalsts

Covid-19 pandēmijas laikā arvien vairāk cilvēku var izjust pastiprinātu psiholoģisko spriedzi, trauksmi vai nomāktību. Lai atbalstītu novadniekus, Siguldas novada pašvaldības Sociālajā dienestā ir pieejamas bezmaksas psihologa un sociālā darbinieka konsultācijas. Tāpat skolēni un viņu vecāki var vērsties pēc palīdzības pie skolas sociālā pedagoga vai psihologa, dažādām sabiedrības grupām ir pieejamas arī dažādu atbalsta centru un valsts iestāžu konsultācijas.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta psiholoģe Daina Blumberga var palīdzēt labāk orientēties sarežģītās dzīves situācijās un rast izeju no tām. Psiholoģe strādā gan ar bērniem, gan vecākiem, palīdzot risināt un novērst problēmas, kas rada traucējumus attiecībās, mācību procesā, kā arī sniedz padomus un atbalstu bērniem, vecākiem problēmsituācijās. Psiholoģe D. Blumberga apmeklētājus pieņem Līvkalna ielā 26, Siguldā. Novada iedzīvotāji Sociālā dienesta psiholoģes konsultācijai var pieteikties, zvanot uz tālruņa numuru 26369206 vai rakstot uz e-pasta adresi daina.blumberga@sigulda.lv. Valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā psihologa konsultācijas tiek nodrošinātas arī attālināti, iepriekš savstarpēji vienojoties par konkrētu laiku. Šobrīd klātienes konsultācijas iespējams sarunāt pēc vienošanās.

Sociālajā dienestā iespējams saņemt arī citu sociālo darbinieku konsultācijas. Ģimenes atbalsta nodaļa sniedz konsultācijas, atbalstu un palīdzību ikvienam problēmsituācijā nonākušajam bērnam vai ģimenei, lai palīdzētu ģimenei atrisināt vai mazināt sociālās problēmas, attīstot pašas ģimenes vai personas resursus un iesaistot atbalsta sistēmas. Lai pieteiktos konsultācijām pie Ģimenes atbalsta nodaļas speciālistiem, aicinām sazināties ar nodaļas vadītāju Aiju Evu Eļēnu, zvanot uz tālruņa numuru 20290015 vai rakstot uz e-pasta adresi aija.elena@sigulda.lv.

Savukārt par citiem sociālās palīdzības jautājumiem vai materiālās palīdzības pabalstiem aicinām sazināties ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības nodaļas speciālistiem, zvanot uz tālruņa numuru 67800966. Tāpat var sazināties, nosūtot informāciju elektroniski uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv, kā arī ievietojot iesniegumu ar situācijas aprakstu un, ja nepieciešams, pievienojot apliecinošu dokumentu kopijas, pasta kastītēs Sociālajā dienestā Zinātnes ielā 7 vai Rīgas ielā 1, Siguldā, kā arī Mores pagasta pārvaldē Siguldas ielā 11, Morē, vai Allažu pagasta pārvaldē Birzes ielā 4, Allažos.

Tāpat bērna tiesību aizsardzību nodrošina Bāriņtiesa. Aicinām ziņot Bāriņtiesai, ja ir aizdomas par bērna vai kādas citas rīcībnespējīgas personas tiesību un tiesisko interešu pārkāpumu. Ar Siguldas novada Bāriņtiesu var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67970846 vai rakstot uz e-pasta adresi barintiesa@sigulda.lv. Ārpus Bāriņtiesas darba laika situācijās par iespējamiem vardarbības gadījumiem pret bērnu var zvanīt Siguldas novada Pašvaldības policijai uz tālruņa numuru 26060288.

Visās Siguldas novada skolās ir pieejami sociālie pedagogi un psihologi, kuri sniedz atbalstu gan skolēniem, gan viņu vecākiem, gan skolotājiem. Skolas psihologs un sociālais pedagogs palīdz risināt un novērst dažādas problēmas, kas rada traucējumus mācību procesā un saskarsmē, sniedz atbalstu krīzes situācijās. Speciālisti var palīdzēt skolēnam mācīšanās grūtību gadījumos, kas var jo īpaši rasties arī attālināto mācību laikā, ja nepieciešams, iesaistot tajā arī vecākus un skolotājus. Tāpat sociālais pedagogs vai psihologs var būt atbalsts skolēnam kādu ģimenes vai sadzīves problēmsituāciju gadījumos.

Siguldas novada pašvaldības skolu audzēkņi un viņu vecāki nepieciešamības gadījumā var vērsties pēc palīdzības savā skolā:

  • Siguldas pilsētas vidusskolā – sociālā pedagoģe Ārija Nuķe, tālruņa numurs 67708356;
  • Siguldas Valsts ģimnāzijā – psiholoģe Inta Kursīte, e-pasts inta.kursite@svg.lv;
  • Siguldas 1. pamatskolā – sociālā pedagoģe Ilze Lielmane, tālruņa numurs 26628326;
  • Allažu pamatskolā – psiholoģe Santa Vucāne, e-pasts santa.vucane@sigulda.lv, tālruņa numurs 29432968;
  • Mores pamatskolā – psiholoģe Santa Vucāne, e-pasts santa.vucane@sigulda.lv, tālruņa numurs 29432968;
  • Laurenču sākumskolā – sociālā pedagoģe Ilga Sirmele, tālruņa numurs 62907717, e-pasts ilga.sirmele@sigulda.lv; skolas psiholoģe – Laura Roze, tālruņa numurs 65509683.

Tāpat atbalstu var saņemt, zvanot uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) Bērnu un pusaudžu uzticības tālruni 116111, ko nepieciešamības gadījumā var izmantot gan bērni, gan vecāki. Uzticības tālruņa 116111 piedāvātā bezmaksas psiholoģiskā palīdzība ir pieejama visu diennakti, un speciālisti sniedz bērniem un pusaudžiem psiholoģiska rakstura palīdzību, uzklausot, atbalstot un palīdzot viņiem risināt dažāda rakstura jautājumus un dzīves situācijas.

Ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas speciālistiem var sazināties:

Tāpat nepieciešamības gadījumos var sazināties ar citiem psiholoģiskā un emocionālā atbalsta sniedzējiem:

  • Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs – tālruņa numurs 20024573 vai 67869518, e-pasts info@allazukrizescentrs.lv. Allažu bērnu un ģimenes atbalsta centrs, sadarbojoties dažādu nozaru speciālistiem un organizācijām, sniedz atbalstu bērniem un viņu ģimenēm krīzes situācijās; nodrošina attīstošas, informatīvas un preventīvas programmas, sniedz stacionārus un ambulatorus rehabilitācijas pakalpojumus bērniem, īpaši vardarbībā cietušiem, un viņu ģimenes locekļiem.
  • Centrs “Dardedze” – bezmaksas tālruņa numurs 29556680, sniedz konsultācijas darbdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00. Centra “Dardedze” komandu veido sociālie darbinieki, psihologi, apmācību vadītāji un citi profesionāļi, kas iestājas par drošu bērnību – brīvu no fiziskas, emocionālas, seksuālas vardarbības un novārtā pamešanas, izglītojot un sniedzot atbalstu gan bērniem, gan vecākiem, gan skolotājiem.
  • Pusaudžu resursu centrs – var sazināties sociālo tīklu vietnē Facebook, rakstot uz e-pasta adresi info@pusaudzim.lv vai sūtot īsziņas vai ziņas lietotnē WhatsApp uz tālruņa numuru 29164747. Pusaudžu resursu centrā strādā īpaši apmācīta speciālistu komanda, kuru darbs ir uzlabot pusaudžu (10–18 gadu vecumā) garīgo veselību. Speciālisti palīdz pusaudžiem tikt galā ar tām lietām, kas viņus nomāc, satrauc vai sadusmo.
  • Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” – bezmaksas diennakts krīzes tālruņa numuru 67222922 (LMT), 27722292 (Bite), sarunas laikā tiks sniegts emocionālais un psiholoģiskais atbalsts.
  • Centrs “Marta” – bezmaksas tālruņa numurs 67378539, konsultācijas sniedz no plkst. 10.00 līdz 18.00. Centrs “Marta” sniedz atbalstu sievietēm, kas cietušas no vardarbības un/vai kuras nonākušas krīzes situācijās.
  • Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem 116006 – zvanot uz bezmaksas konsultatīvo tālruņa numuru, jebkurš, kurš ir cietis no jebkāda veida noziedzīga nodarījuma vai ir redzējis, kā tiek izdarīts noziedzīgs nodarījums, var iegūt noderīgu informāciju, kas palīdzēs justies pārliecinātāk un drošāk saskarsmē ar personām, institūcijām un organizācijām, ar kurām, iespējams, būs jāsastopas kā cietušajam vai lieciniekam. Atbalsta tālrunis 116006 strādā katru dienu no plkst. 12.00 līdz 22.00.
  • Uzklausīšanas un garīgā atbalsta tālrunis “Emausas līnija” – zvanot uz bezmaksas tālruņa numuru 28495847, ir iespējams saņemt garīgo un emocionālo atbalstu. “Emausas līnijas” darbību koordinē Latvijas konsekrētās personas. Zvanu centra darba laiks ir no plkst. 9.00 līdz 21.00.
  • Sociālais projekts “Parunāsim?” – zvanot uz tālruņa numuru 26564564, cilvēki var parunāties, tādējādi gūstot atbalstu un nejūtoties tik vientuļi. Zvanu centrs darbojas katru darbdienu no plkst. 11.00 līdz 19.00, sarunas notiek gan latviešu, gan krievu valodā.

Aicinām izmantot atbalsta veidus, ko piedāvā arī citas biedrības un palīdzības sniedzēji.

Informāciju par pašvaldībā pieejamo atbalstu novadniekiem un uzņēmējiem ārkārtējās situācijas laikā var apskatīt šeit.

Siguldas novada pašvaldības, Sociālā dienesta un Bāriņtiesas speciālisti aicina iesaistīties sabiedrību palīdzības nodrošināšanā, ja līdzcilvēkiem klājas grūti. Aicinām informēt par vientuļiem senioriem, novārtā atstātiem bērniem vai ikvienu, kas nonācis grūtībās. Ja kāds vēlas palīdzēt novada ģimenēm vai vientuļiem cilvēkiem personīgi, aicinām sazināties ar Sociālā dienesta speciālistiem, kuri informēs par nepieciešamību! Būsim saudzīgi pret savu veselību un atbildīgi viens pret otra veselību, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi