×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-02
Neskatoties uz ierobežojumiem, pērn sporta nozare bijusi aktīva un panākumiem bagāta

Neskatoties uz Covid-19 pandēmijas radītajiem apstākļiem 2020. gadā, kas ir bijis liels izaicinājums ne tikai sportā, bet arī citās jomās, Siguldas novadā aizvadītas gan Latvijas, gan arī starptautiska mēroga sporta sacensības, no kurām 46 sporta pasākumi norisinājās ar Siguldas novada pašvaldības līdzfinansējuma atbalstu. Arī novada skolas, sporta klubi un licencēto sporta nodarbību īstenotāji atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem raduši iespēju organizēt sporta aktivitātes skolēniem un pieaugušajiem. Vecumā līdz 18 gadiem kopumā 1248 novadā deklarētie audzēkņi iesaistījušies dažādās ar sportu saistītās nodarbībās sporta klubos un Siguldas Sporta skolā.

Siguldas novadnieki godam nesuši Latvijas vārdu starptautiskajā sporta pasaulē. Kopumā izcīnītas 46 medaļas pasaules un Eiropas čempionātos un kausos, kā arī Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs, tai skaitā 13 bronzas, 21 sudraba un 12 zelta medaļas, pārstāvot skeletona, bobsleja un kamaniņu sporta pasaules eliti.

Savukārt Siguldas novada jaunieši pagājušajā gadā izcīnījuši augstus sasniegumus dažādos sporta veidos novada, Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās. Pērn Latvijas čempionātos, pārstāvot vieglatlētiku, orientēšanos, distanču slēpošanu, badmintonu, rollerslēpošanu/duatlonu, skrituļslalomu, volejbolu un kamaniņu sportu, 47 jaunieši izcīnījuši Latvijas čempiona titulus.

Ņemot vērā to, ka dažādos sporta veidos bija nevienlīdzīga situācija attiecībā uz sporta aktivitāšu organizēšanu Latvijā, starptautisku sacensību norisi pasaulē un sportistu dalību šajās sacensībās, šogad pašvaldības organizētā apbalvošanas ceremonija “Siguldas novada Gada balva sportā” netiks rīkota. Tās vietā paredzēts sveikt Latvijas čempionātu titulu ieguvējus. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Pērn Siguldas novadā bija iespēja apgūt kopumā 26 sporta veidus, kuros tiek īstenota licencēta interešu izglītība bērniem un jauniešiem, kā arī pieaugušo neformālā izglītība. Jaunie novadnieki pārstāv tādus populārākos sporta veidus kā vieglatlētika, badmintons, orientēšanās, peldēšana, basketbols, futbols, florbols, volejbols, kamaniņu sports, slēpošana, snovbords, skrituļslidošana, dambrete, šahs, dejas, vingrošana, džudo, karatē, motosports u.c. Licencēto interešu izglītības sporta pulciņu skaits sasniedzis 86, tai skaitā 69 privātās licencētās programmas un 17 skolu tarificētās programmas.

Tāpat, rūpējoties par Siguldas novada iedzīvotāju veselību, pērn atsāktas bezmaksas sporta nodarbības projekta “Esi vesels Siguldas novadā” ietvaros. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, aizvadīta 271 dažāda veida sporta nodarbība iedzīvotājiem, tai skaitā 6 rollerslēpošanas nodarbības, 12 peldēšanas nodarbības bērniem, 8 vingrošanas un skriešanas nodarbības, 12 vingrošanas un nūjošanas nodarbības Morē, Jūdažos un Allažos, 6 nodarbības Siguldas Sporta centra peldbaseinā un spēka zālē cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī 227 vingrošanas nodarbības pirmskolas izglītības iestādēs. Bezmaksas sporta nodarbību īstenošana turpinās arī šogad. Sporta nodarbību klāsts un pieejamība paplašināsies, kad mazināsies valstī noteiktie ierobežojumi.

Svarīgi atzīmēt, ka pagājušā gada sākumā divi Siguldas sporta objekti – Fischer Slēpošanas trase un Siguldas pilsētas trase – ieguvuši nacionālās sporta bāzes statusu. Tas ir apliecinājums, ka šajos sporta objektos ir iespēja organizēt starptautiskas sporta sacensības, kā arī ir radīti apstākļi sportistu sagatavošanai startiem olimpiskajās spēlēs, pasaules, Eiropas čempionātos un citās starptautiska mēroga sacensībās.

Kopumā pērn Siguldas novadā norisinājās vairākas Latvijas, Eiropas un pasaules mēroga sacensības, tostarp Pasaules kauss bobslejā un skeletonā, Eiropas kauss bobslejā un skeletonā, Viessmann Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, Latvijas riteņbraucēju 30. Vienības velobrauciens, Kalnu divriteņu maratons, Siguldas kalnu maratons, Eiropas U-17 badmintona reitinga turnīrs, SkiErg Pasaules sprinta virtuālās sacensības, Latvijas čempionāts rollerslēpošanā, maratona skrējiens Sigulda–Līgatne–Sigulda, pludmales volejbola sacensības, Latvijas čempionāts MTB Olimpiskajā krosā un Latvijas čempionāts triālā, Eiropas čempionāts bobslejā un skeletonā, starptautiskais džudo turnīrs, kā arī citi sporta notikumi.


© www.sigulda.lv


Pasākumi