×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-03
Siguldas 83. skautu un gaidu vienība turpina darboties tiešsaistē

Februāris skautiem un gaidām visā pasaulē ir īpašs mēnesis, jo 22. februārī tiek atzīmēta skautisma dibinātāja Roberta Beidena-Pauela un viņa sievas, gaidu kustības vadītājas Olaves Beidenas-Pauelas dzimšanas dienas, ko sauc par Draudzības dienu. Šajā dienā skauti un gaidas visā pasaulē savās ikdienas gaitās velk kaklautu vai pat pilnu formu, lai labāk viens otru pamanītu. Daudzās skautu un gaidu vienībās ir izveidojušās dažādas tradīcijas, kā šo dienu atzīmēt. Arī Siguldas 83. skautu un gaidu vienība aicina šomēnes aizdomāties un līdzdarboties par tēmu draudzība – gan apzināties un pateikties saviem draugiem, kuri ir līdzās, gan palūkoties uz draudzību plašāk – spēju pieņemt sevi un apkārtējos, būt atvērtam dažādām idejām un viedokļiem, rūpēties par sevi un savu tuvāko.

Šogad Draudzības mēneša ietvaros no 4. februāra līdz 13. februārim tiks organizēta mazskautu un guntiņu ziemas nometne “Draudzības savienojums”, kas šogad norisināsies tiešsaistē. Attālinātajā nometnē “Draudzības savienojums” gaidāmi pāris mirkļi, kad jaunieši savienosies virtuāli, bet pārējā laikā individuāli ģimenēs būs iespēja veikt uzdevumus, kas ir saistīti ar draudzību. Lai dalībnieks būtu piedalījies nometnē “Draudzības savienojums” un saņemtu nometnes uzšuvi, viņam būs jāizpilda konkrēti nosacījumi, par kuriem tie uzzinās nometnes atklāšanas pasākumā 4. februārī plkst. 19.00 – nometnes virtuālajā Ugunskura vakarā.

Tāpat Siguldas 83. skautu un gaidu vienība norāda, ka ir saņemta ļoti patīkama ziņa no pasaules skautu kustības organizācijas. Pasaules skautu kustības organizācija un Pasaules gaidu un meiteņu gaidu asociācija ir izvirzītas 2021. gada Nobela miera prēmijai, atzīstot skautisma un gaidisma ievērojamo ieguldījumu, kas ir devis iespēju simtiem miljonu jauniešu radīt ilgstošu miera kultūru savās kopienās vairāk nekā gadsimta garumā.

Kopš dibināšanas 1907. gadā, skautu un gaidu kustība ir vērsta uz to, lai jaunieši ar līderības un dzīves prasmēm varētu sekmēt mieru un savstarpēju sapratni, kā arī palīdzēt savām kopienām. Skautisms un gaidisms palīdz veidot ilgstošu miera kultūru, savā programmā un aktivitātēs ietverot tādas idejas kā komandas darbs, vienotība un starpkultūru izpratne.

Tikai pēdējās desmitgades laikā vien pasaules skautisma vadošā iniciatīva “Miera vēstneši” ir iedvesmojusi skautus un gaidas visā pasaulē rīkoties savās kopienās, veicinot mieru un ilgtspējīgu attīstību, sniedzot ieguldījumu vairāk nekā 16 miljonos vietējo projektu un darbību. Arī ikgadējās skautu un gaidu Draudzības dienas fokuss šogad ir “miera veidošana”, kā kustība veicina to vietējās kopienās.

Skautu un gaidu nacionālie, reģionālie un pasaules mēroga pasākumi tiek organizēti ap starpkultūru sadarbības un miera veidošanas pīlāriem, tostarp Pasaules skautu džamboreju un JOTA-JOTI (Džamboreja ēterā – Džamboreja internetā), kas savieno miljoniem jauniešu būt aktīviem globāliem pilsoņiem. Mācot jauniešus par vērtībām – cieņu un pienākumu pret citiem, skauti cenšas izveidot pasauli, kas būtu mierīgāka un iekļaujošāka visu vecumu cilvēkiem.

Skautisms un gaidisms ir jaunatnes neformālās audzināšanas kustība, kas papildina skolu un ģimeni. To mērķis ir audzināt jaunatni par krietniem un derīgiem savas valsts un pasaules pilsoņiem. Skautisms un gaidisms attīsta pārliecību, vēlmi izzināt, atklāt un gribu mācīties. Šobrīd Latvijā ir vairāk kā 950 aktīvu skautu un gaidu. Latvijas Skautu un Gaidu centrālā organizācija ir pasaules skautu un gaidu organizāciju dalīborganizācija.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 83. skautu un gaidu vienības vadītājs
Gatis Kalniņš


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi