×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-04
Aicina novada uzņēmumus un iestādes pieteikties bateriju šķirošanas kastēm

Veicinot dažādu atkritumu veidu šķirošanu un nonākšanu pārstrādē, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” kampaņas “Neindē dabu – tā saindēs Tevi” ietvaros aicina Siguldas novada uzņēmumus un iestādes pieteikties speciālām bateriju šķirošanas kastēm izmantošanai birojos, ražotnēs un citās vietās.

Pieteikt šķirošanas kastes uzņēmumi var, rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Kad kaste pilna, to var bez maksas iztukšot Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas” vai pieteikt tukšošanu individuāli, sazinoties ar Siguldas pilsētas SIA “Jumis” klientu apkalpošanas centru.

Iedzīvotājiem bateriju šķirošanas kastes Siguldas novadā publiskai lietošanai pieejamas dažādās tirdzniecības vietās. Lielāku daudzumu bateriju un akumulatoru iespējams nogādāt arī uz SIA “Jumis” apsaimniekoto atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas”.

Bateriju šķirošanas kastēs iedzīvotāji aicināti izmest jebkuras formas un veida baterijas. Tās visas tiek klasificētas kā bīstamie atkritumi. To nonākšana dabā, tostarp arī poligonā, nodara būtisku kaitējumu videi, atstājot negatīvu ietekmi arī uz cilvēka veselību. Viena dabā izmesta pirkstiņbaterija rada augsnē piesārņojumu aptuveni viena kvadrātmetra platībā, kas var saglabāties gandrīz gadsimtu. Turpretī šķirojot baterijas, tās nonāk otrreizējā pārstrādē. No iegūtajām izejvielām tiek radītas jaunas lietas, tādējādi novēršot pirmreizējo dabas materiālu izmantošanu ražošanā.

Šķirošanas kampaņu “Neindē dabu – tā saindēs Tevi” īsteno Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar partneriem. Tās mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību bateriju negatīvajai ietekmei uz vidi, kā arī veicināt to šķirošanu. Plašāka informācija par bateriju šķirošanas kampaņu pieejama šeit. Vairāk informācijas par atkritumu šķirošanas iespējām Siguldas novadā, kā arī citiem Siguldas pilsētas SIA “Jumis” pakalpojumiem pieejama tīmekļa vietnē www.jumis.lv. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi