×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-08
Uzņēmējiem pieejamais valsts atbalsts Covid-19 pandēmijas laikā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē, ka Covid-19 pandēmijas laikā ir pieejami dažādi atbalsta veidi krīzes skartajiem nodokļu maksātājiem.

Dīkstāves atbalsts

Uzņēmēji, kas ārkārtējās situācijas laikā – no 2020. gada 9. novembra līdz 2021. gada 30. jūnijam (bet ne ilgāk par termiņu, kurā ir spēkā epidemioloģiskās situācijas dēļ noteiktie saimnieciskās darbības ierobežojumi), – piedzīvo ieņēmumu kritumu, var vērsties VID un saņemt dīkstāves atbalstu saviem darbiniekiem, kas ir dīkstāvē un nestrādā.

Dīkstāves atbalsts pieejams uzņēmējiem, kuru ieņēmumi salīdzinājumā ar 2020. gada augusta, septembra, oktobra vidējiem ieņēmumiem samazinājušies vairāk nekā 20% apmērā un kuru darbinieki (visi vai daļa) atrodas dīkstāvē. Šis atbalsts pieejams arī pašnodarbinātajiem un patentmaksātājiem, kuru ieņēmumi salīdzinājumā ar 2020. gada augusta, septembra, oktobra vidējiem ieņēmumiem samazinājušies vairāk nekā 20% apmērā. Papildu informācija, kā arī informācija par to, kā pieteikties dīkstāves atbalstam, pieejama tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv, izstrādātajās vadlīnijās par dīkstāves atbalstu, kā arī informatīvajos materiālos, kas pieejami šeit, šeit un šeit.

Atbalsts algu subsīdijai

Uzņēmēji, kas ārkārtējās situācijas laikā piedzīvo ieņēmumu kritumu, var vērsties VID un saņemt atbalstu algu subsīdijai saviem darbiniekiem, kas strādā nepilnu darba laiku. Savukārt darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam starpību starp saņemtā atbalsta apmēru un darba samaksas apmēru.

Atbalsts algu subsīdijai ir pieejams uzņēmējiem, kuru ieņēmumi salīdzinājumā ar 2020. gada augusta, septembra, oktobra vidējiem ieņēmumiem samazinājušies vairāk nekā 20% apmērā un kuru darbinieki (visi vai daļa) strādā nepilnu darba laiku. Uz atbalsta izmaksas brīdi uzņēmumam nedrīkst būt nodokļu parāds, kas pārsniedz 1000 eiro, ja par to nav noslēgts grafiks. Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv, kā arī VID metodiskajos un informatīvajos materiālos šeit.

Grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai

Valsts atbalsta programma, kam varēs pieteikties, tiklīdz Eiropas Komisija būs pieņēmusi lēmumu par atbalsta saderību ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu. Lai palīdzētu pārvarēt Covid-19 infekcijas otro izplatīšanās vilni, krīzes skartajiem uzņēmumiem būs pieejams valsts atbalsts – grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas krituma kompensēšanai. Atbalsta pasākuma īstenošanai kopumā no valsts budžeta atvēlēti 70,8 miljoni eiro, un atbalstam varēs pieteikties par laiku no 2020. gada 1. novembra līdz 2021. gada 31. maijam.

Atbalsts paredzēts uzņēmumiem, kuri atbalsta mēnesī ir saskārušies ar apgrozījuma kritumu vismaz 20% apmērā, salīdzinot ar vidējo apgrozījumu 2020. gada augustā, septembrī un oktobrī kopā, turklāt šis apgrozījums atbalsta mēnesī (novembrī vai decembrī) ir vismaz par 30% mazāks nekā uzņēmumam tas bija 2019. gada attiecīgajā mēnesī. Jaunie uzņēmumi, kas reģistrēti VID pēc 2020. gada 1. janvāra, atbalstam varēs pieteikties, ja izpildās 20% apgrozījuma krituma kritērijs, salīdzinot 2020. gada augusta, septembra un oktobra vidējo apgrozījumu. Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv, kā arī VID metodiskajos un informatīvajos materiālos šeit.

Atbalsts skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem

Darbinieki, pašnodarbinātie (VID reģistrēti saimnieciskās darbības veicēji un individuālie komersanti) un patentmaksātāji skaistumkopšanas nozarē no 2021. gada 1. janvāra līdz tiesību aktos noteiktā aizlieguma sniegt skaistumkopšanas pakalpojumus atcelšanai savas atlīdzības vai ienākumu kompensēšanai var vērsties VID un saņemt dīkstāves atbalstu.

Atbalsts skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem pieejams pašnodarbinātajiem, patentmaksātājiem, darbiniekiem (gan skaistumkopšanas speciālistiem, gan viņu atbalsta un administrācijas personālam), kas ir vai 2020. gada oktobrī novembrī vai decembrī bija nodarbināti pie darba devēja skaistumkopšanas nozarē. Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv, kā arī VID metodiskajos un informatīvajos materiālos šeit.

Nodokļu samaksas termiņa pagarināšana

Ja nodokļu samaksas termiņa kavējums radies Covid-19 rezultātā, tad saskaņā ar Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumu nodokļu samaksas termiņa pagarinājumam ir tiesīgi pieteikties nodokļu maksātāji, kuri atbilst Ministru kabineta 2020. gada 10. novembra noteikumos Nr. 675 noteiktajam kritērijam. Šie uzņēmēji un pašnodarbinātie, kam krīzes ietekmē radušās nodokļu nomaksas grūtības, var lūgt nodokļu maksājumus sadalīt vai atlikt uz laiku līdz trim gadiem. Papildu informācija pieejama tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv.

Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka 1.–4. atbalsta instrumenti nav pieejami valsts vai pašvaldību uzņēmumiem.

Informācija par pašvaldībā pieejamo atbalstu uzņēmējiem ārkārtējās situācijas laikā apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi