×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-09
Siguldas novada Būvvalde pērn reģistrējusi 401 būvniecības ieceri un izdevusi 118 būvatļaujas

2020. gadā Būvniecības informācijas sistēmā iesniegta un Siguldas novada Būvvaldē reģistrēta kopumā 401 būvniecības iecere. No tām 137 ir būvniecības iesniegumi, 103 apliecinājuma kartes, 161 paskaidrojuma raksts. Sešas no iesniegtajām apliecinājuma kartēm ir ēku fasādes vienkāršotai atjaunošanai – siltināšanai.

2020. gadā Būvvalde kopā izdevusi 118 būvatļaujas. No tām 93 būvatļaujas izdotas ēku būvniecībai/pārbūvei – dzīvojamām, palīgēkām, publiskām vai ražošanas ēkām. Sagatavoti 76 akti par būves pieņemšanu ekspluatācijā, tostarp ne tikai ēkām, bet arī dažādām citām būvēm. Savukārt par patvaļīgo būvniecību sagatavoti 5 administratīvā pārkāpuma protokoli.

Siguldas novada Būvvaldes apkopotā informācija liecina, ka 2020. gadā nozīmīgākie ekspluatācijā pieņemtie pašvaldības būvniecības objekti ir:

  • Siguldas Jaunā pils;
  • Siguldas Valsts ģimnāzijas Trohaja korpuss, kurā rekonstrukcijas darbu laikā atjaunotas 20 klašu telpas, izbūvēta auditorija ar pacēlumu līdz 90 vietām un citas telpas;
  • Siguldas 1. pamatskola, kurā veikta pilnīga ēkas renovācija, pārbūvējot klašu telpas un gaiteņus visos trijos skolas stāvos un pagrabstāvā, kā arī veicot skolas teritorijas labiekārtošanu.

Siguldas novadā investīciju ziņā apjomīgākie uzņēmēju būvniecības objekti pērn bijuši:

  • SIA “Kokpārstrāde 98” – ražošanas ēka Dižkokos, Allažu pagastā. Būvniecības kopējās izmaksas pēc būvniecības ierosinātāja apliecinājuma ir 1 900 000 eiro;
  • SIA “Firma Madara 89” – mazumtirdzniecības veikals Rīgas ielā 2, Siguldā. Būvniecības kopējās izmaksas pēc būvniecības ierosinātāja apliecinājuma ir 1 617 104 eiro;
  • Zemnieku saimniecība “Saulstari-1” – viesu nama “Stariņi” pārbūve Mores pagastā. Būvniecības kopējās izmaksas pēc būvniecības ierosinātāja apliecinājuma ir 72 138 eiro).

Saziņai ar Siguldas novada pašvaldības Būvniecības kontroles nodaļu aicinām izmantot klientu apkalpošanas tālruni 67800956 vai e-pastu buvvalde@sigulda.lv; dokumentus iespējams atstāt arī Pakalpojumu centrā vai sūtīt uz oficiālo pašvaldības e-pasta adresi pasts@sigulda.lv


© www.sigulda.lv


Pasākumi