×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-10
Novadniekus aicina šķirot bioloģiski noārdāmos atkritumus

Šā gada 1. janvārī stājās spēkā nosacījumi, ka bioloģiski noārdāmie atkritumi Pierīgas reģionos jāvāc dalīti no kopējās sadzīves atkritumu plūsmas. Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” Siguldas novada iedzīvotājiem, kuriem nav iespējas veidot piemājas kompostu, piedāvā vairākus risinājumus to šķirošanai – dažāda izmēra konteinerus, dārza atkritumiem arī speciālos priekšapmaksas maisus, kā arī citus individuālus risinājumus lielākam bioloģisko atkritumu apjomam.

Siguldas novada privātmāju iedzīvotāji, namu apsaimniekotāji un uzņēmumi bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikt 0,12m3, 0,24m3 un 0,66m3 izmēru konteinerus, kuru izvešana tiek nodrošināta saskaņā ar grafikiem. Privātmāju iedzīvotājiem sezonālajiem dārza atkritumiem pieejami arī priekšapmaksas speciālie maisi (120l). Maksa par vienu maisu ir 2,50 eiro (ar PVN), kur iekļauta arī to izvešana pēc iepriekšēja pieteikuma. Lielākiem sezonālajiem bioloģisko atkritumu apjomiem Siguldas pilsētas SIA “Jumis” piedāvā iespēju pasūtīt arī lielāka tilpuma maisus vai specializētos konteinerus.

Maksa par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu ir zemāka nekā par sadzīves atkritumu izvešanu, līdz ar to šo atkritumu šķirošana ir izdevīgāka un tādējādi iespējams samazināt izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu. Bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas maksa Siguldas novadā ir 17,34 eiro/m3 (ar PVN), bet sadzīves atkritumu apsaimniekošana – 20,72 eiro/m3 (ar PVN).

Pie bioloģiskajiem atkritumiem drīkst šķirot dažāda veida dārza zaļos atkritumus, tostarp lapas, nelielus zariņus, zāli, augu un dzīvnieku izcelsmes virtuves atkritumus – augļus, to mizas un kauliņus, kafijas, tējas biezumus bez to iepakojumiem vai filtriem, piena produktus, gaļas produktu kaulus. Savukārt pie bioloģiskajiem atkritumiem nedrīkst izmest koku, papīra izstrādājumus, pelnus, tekstilu, plastmasas, bioplastmasas izstrādājumus un citus sadzīves atkritumus. Papildu informācija par bioloģiski noārdāmo atkritumu pareizu šķirošanu pieejama šeit.

Privātmāju iedzīvotāji un uzņēmumi (tirdzniecības vietas, kafejnīcas, restorāni u. c.) bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv. Savukārt daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, vēršoties pie sava namu apsaimniekotāja.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “Jumis” piedāvātajām atkritumu šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem pieejama www.jumis.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi