×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-11
Siguldas novada Pašvaldības policija 2020. gadā saņēmusi 1609 izsaukumus

Ikdienā par sabiedrības drošību un kārtību novadā rūpējas Siguldas novada Pašvaldības policija. Apkopotie dati par Pašvaldības policijas darbu 2020. gadā rāda, ka pērn elektroniski reģistrēto notikumu datubāzē veikts 3921 ieraksts – tie ir saņemtie iedzīvotāju izsaukumi, darba uzdevumi, veiktās profilaktiskās pārbaudes, palīdzības sniegšanas gadījumi, sadarbība ar dažādām institūcijām un citi ieraksti. No reģistrētajiem ierakstiem 2020. gadā 1609 ir bijuši izsaukumi, kas ir par 193 izsaukumiem vairāk nekā 2019. gadā (1416).

Izsaukumu veidi, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir nedaudz mainījušies. 2020. gadā visvairāk izsaukumu (139) bijuši par klaiņojošiem, pieklīdušiem vai pamestiem dzīvniekiem, ko Pašvaldības policija sadarbībā ar biedrību “Dzīvnieku patversme “Mežavairogi”” nogādā patversmē. Pērn saņemti arī 127 izsaukumi par sabiedriskās vietās gulošiem cilvēkiem, kas, salīdzinot ar 2019. gadu, kad tas bija biežākais izsaukumu iemesls, ir samazinājies par 93 gadījumiem. Pašvaldības policija regulāri saņem iedzīvotāju zvanus par transportlīdzekļiem, kas novietoti, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumu prasības, tomēr pērn šādu izsaukumu skaits ir samazinājies – 2019. gadā informācija par nepareizi novietotām automašīnām saņemta 147 reizes, bet 2020. gadā – 123 reizes, ko varētu skaidrot ar Pašvaldības policijas preventīvo darbu ceļu satiksmes drošības jomā. Turpretī pērn pieaudzis izsaukumu skaits par konfliktiem, Pašvaldības policija reģistrējusi 118 konfliktu gadījumus, tostarp arī ģimenes vai kaimiņu konfliktus, kas, iespējams, pieauguši valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu dēļ, 2019. gadā izsaukumi par konfliktiem bija reģistrēti 100 reizes. 2020. gadā saņemti 116 izsaukumi par miera traucēšanu un trokšņošanu.

Pašvaldības policija izsaukumos sadarbojas arī ar dažādiem operatīvajiem dienestiem. Pērn notikušās sadarbības:

  • ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu – 20 reizes;
  • ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu – 9 reizes;
  • ar Valsts policiju – 276 reizes (sadarbība notiek gan izsaukumu apkalpošanā, gan nogādājot personas uz iecirkni, gan palīdzības sniegšanā meklēšanā esošu personu atrašanā. Šobrīd aktīva sadarbība notiek Ministru kabineta noteikto ārkārtējās situācijas ierobežojumu kontrolēšanā);
  • ar Siguldas novada Bāriņtiesu un Sociālo dienestu, nodrošinot klātbūtni reidos, kad tiek apsekotas ģimenes – 26 reizes.

2020. gadā Pašvaldības policija preventīvi strādāja ceļu satiksmes jomā un, ja transportlīdzeklis, kas apstājies vai novietots stāvēšanai, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, iepriekš nav bijis sodīts, tad inspektori transportlīdzekļa vējstiklā ievietoja brīdinājumu vai, satiekot transportlīdzekļa vadītāju, pārkāpuma būtību izskaidroja klātienē. Pagājušā gada laikā 766 reizes inspektori veikuši preventīvo darbu, taču atkārtota pārkāpuma gadījumā 98 reizes tika piemērots sods. Sodi tika piemēroti arī par rupjiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, skaidro Pašvaldības policijas inspektori. Tāpat pērn drošības uzlabošanai izdalītas 66 gaismu atstarojošās vestes.

Likumsakarīgi, ka ārkārtējās situācijas dēļ samazinājusies sabiedriskās kārtības nodrošināšana publiskajos pasākumos, pērn uzraudzīts 21 publiskais pasākums. Pašvaldības policija izglītības iestādēs vadīja 8 apmācības velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai, kas ārkārtējās situācijas noteikto drošības pasākumu dēļ ir 3 reizes mazāk nekā 2019. gadā, kad velo apmācības un dažādas drošības lekcijas notika 24 reizes.

Pašvaldības policijas kompetence ikdienā ir arī darbs ar administratīvajiem pārkāpumiem. 2020. gadā Pašvaldības policija uzsākusi 395 administratīvā pārkāpuma procesus. 97 gadījumos administratīvā pārkāpuma lietas izskatītas, un tajās pieņemti lēmumi. Tāpat Pašvaldības policija izskatījusi un pieņēmusi lēmumus 11 gadījumos par iesniegtajām sūdzībām ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu lietās, kurās piemēroti sodi. Administratīvā pārkāpuma lietas, kuru izskatīšana nav Pašvaldības policijas kompetencē, tiek nosūtītas pēc piekritības normatīvajos aktos noteiktai institūcijai.

Aicinām sabiedrību būt līdzatbildīgiem un iesaistīties novada kārtības un drošības nodrošināšanā. Ar Siguldas novada Pašvaldības policiju var sazināties:

  • zvanot uz diennakts dežūrtālruni 26160288 vai sūtot ziņas lietotnē “WhatsApp”;
  • Siguldas mobilajā lietotnē, sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”;
  • rakstot uz oficiālo e-pasta adresi policija@sigulda.lv;
  • zvanot uz sekretariāta informatīvo tālruni 67972008 darba laikā (kvalitātes nolūkos sarunas tiek ierakstītas);
  • rakstot iesniegumu, ko ārkārtējās situācijas laikā ir iespējams ievietot pastkastē pie ieejas Pašvaldības policijas telpās Ausekļa ielā 6, Siguldā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi