×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-11
Pieejams atbalsts energoefektivitātes un infrastruktūras uzlabošanai

Sadarbībā ar akciju sabiedrību “Attīstības finanšu institūcija Altum” iedzīvotājiem tiks sniegts atbalsts privātmāju atjaunošanai un energoefektivitātes paaugstināšanai. Plānots, ka atbalstu varēs saņemt vidēji 500 privātmāju energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu īstenošanai gadā. Arī Siguldas novada pašvaldība piedāvā iespēju uzsākt siltināšanas projektus, kā arī piešķir līdzfinansējumu līdz pat 90% daudzdzīvokļu māju infrastruktūras uzlabošanai.

Atbalstu programmas ietvaros varēs saņemt fiziskas personas, kam zemesgrāmatā ir nostiprinātas īpašuma tiesības uz viendzīvokļa klases māju, kura ir nodota ekspluatācijā un tajā netiek veikta saimnieciskā darbība. Atbalstu varēs saņemt:

  • būvdarbu veikšanai dzīvojamās mājas norobežojošajās konstrukcijās;
  • inženiersistēmu (piemēram, apkures un ventilācijas iekārtu) iegādei, atjaunošanai, pārbūvei vai izveidei;
  • jaunas ūdens sildīšanas iekārtas iegādei un uzstādīšanai;
  • mikroģenerācijas siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanas tehnoloģisko iekārtu iegādei un uzstādīšanai, lai nodrošinātu siltumenerģijas vai elektroenerģijas ražošanu no atjaunojamiem energoresursiem un siltuma vai elektroenerģijas piegādi;
  • kā arī citiem pasākumiem, ja tie ir nepieciešami dzīvojamās mājas energoefektivitātes paaugstināšanai.

Programma paredz, ka privātmāju īpašnieki visā Latvijas teritorijā varēs saņemt aizdevumus ēkas atjaunošanai. Aizdevumus piešķirs kredītiestādes, garantējot tos ar “Altum” portfeļgarantijas palīdzību. Garantija tiks izsniegta līdz 30% apmērā no aizdevuma summas, nepārsniedzot 20 tūkstošus eiro, par kredītiestādes sniegtā aizdevuma daļu.

Vienlaikus, veicinot finanšu pieejamību energoefektivitātes pasākumu īstenošanai savos īpašumos daudzbērnu ģimenēm un nekustamo īpašumu īpašniekiem attālākos Latvijas reģionos, “Altum” piešķirs tehnisko palīdzību un grantus jeb dāvinājumu dzīvojamās mājas energoefektivitātes klases paaugstināšanai.

Tehnisko palīdzību un grantu varēs saņemt:

  • personas, kuras dzīvo kopā un kuru apgādībā ir vismaz trīs bērni vai divi bērni un ir iestājusies grūtniecība;
  • dzīvojamām mājām, kuras atrodas ārpus Rīgas, Jūrmalas un Rīgai piegulošajiem novadiem;
  • ja dzīvojamās mājas atjaunošanai būs piešķirts kredītiestādes aizdevums, tai skaitā, ar “Altum” portfeļgarantiju;
  • ja pēc energoefektivitātes pasākumu veikšanas mājas energoefektivitātes klase nav zemāka par C, kā arī samazināts mājas siltumenerģijas patēriņš apkurei vismaz 20% apmērā.

Tehniskās palīdzības ietvaros būs jāizstrādā mājas energoefektivitātes novērtējums, kā arī cita mājas atjaunošanai nepieciešamā dokumentācija. Maksimālais tehniskās palīdzības apjoms vienam atbalsta saņēmējam paredzēts 1000 eiro apmērā. Savukārt grants par dzīvojamās mājas energoefektivitātes klases paaugstināšanu vienam atbalsta saņēmējam paredzēts 5000 eiro apmērā.

Atbalsta programma tiks finansēta no Latvijas un Šveices sadarbības programmas individuālā projekta “Mikrokreditēšanas programma” 2,37 miljonu eiro apmērā. Plašāk ar Ministru kabineta noteikumiem “Noteikumi par atbalsta programmu viena dzīvokļa dzīvojamo māju atjaunošanas un energoefektivitātes paaugstināšanai” var iepazīties šeit.

Pieteikumi finansējuma saņemšanai tiks pieņemti tuvāko mēnešu laikā. Informācija par programmas uzsākšanu tiks publicēta “Altum” tīmekļa vietnē www.altum.lv.


Pašvaldībā pieejamais atbalsts

Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldība jau vairākus gadus piešķir līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai lauku un ciemu teritorijās, kā arī daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai.

Līdzfinansējums energoefektivitātes pasākumu veikšanai lauku un ciemu teritorijās

Pašvaldība piešķir līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai lauku un ciemu teritorijās tām daudzdzīvokļu mājām, kurās nav pieslēgta centralizētā siltumapgādes sistēma un nav tehniskas iespējas pieslēgties pie centralizētās siltumapgādes sistēmas.

Līdzfinansējums tiek piešķirts:

  • energoaudita un/vai tehniskās apsekošanas veikšanai. Pašvaldības līdzfinansējuma apjoms ir 100% no tam paredzētajām izmaksām, bet ne vairāk kā 2000 eiro kopā;
  • būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei. Pašvaldības līdzfinansējuma apjoms ir 100% no tai paredzētajām izmaksām, bet ne vairāk kā 5000 eiro vienai dzīvojamai mājai.

Līdzfinansējums daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai

Līdzfinansējumam var pieteikties juridiskas vai fiziskas personas, kuras var saņemt līdzfinansējumu līdz pat 90% no kopējām izmaksām iebraucamo ceļu pārbūves vai atjaunošanas darbiem pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kā arī iebraucamo ceļu, pagalmu un stāvlaukumu jaunai būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām, kas nodotas ekspluatācijā līdz 2003. gada 1. jūnijam.

Iebraucamo ceļu atjaunošanu pašvaldība līdzfinansē šādā kārtībā:

  • 50% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāji;
  • 70% apmērā – ja iebraucamo ceļu izmanto vismaz divu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāji;
  • 90% apmērā – ja bez daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem iebraucamo ceļu izmanto vēl citi iedzīvotāji nokļūšanai līdz pašvaldības vai valsts sabiedriskajām iestādēm;
  • iekšpagalmu sakārtošanai no ierosinātāja līdzekļiem tiek segtas izmaksas ne mazāk kā 50% apmērā no attiecīgā objekta tāmes summas.

Pieteikumus līdzfinansējuma piešķiršanai gan energoefektivitātes pasākumu veikšanai lauku un ciemu teritorijās, gan daudzdzīvokļu namu infrastruktūras sakārtošanai ik gadu var iesniegt līdz 1. oktobrim, aicinām sekot līdzi informācijai par pieteikumu iesniegšanas uzsākšanos arī šajā gadā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi