×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-12
Aicinām uzņēmējus līdzdarboties unikālās Siguldas Jaunās pils interjera iekārtošanā

Sadarbībā ar Siguldas Jaunās pils pārbūves un restaurācijas projekta arhitekti Ināru Caunīti, kuras uzraudzībā norit Jaunās pils interjera iekārtošana, Siguldas novada pašvaldība aicina uzņēmējus līdzdarboties unikālās būves interjera papildināšanā. Ņemot vērā to, ka interjers ir konkrēta laika perioda mākslas objekts, jaunajām Svētku zāles mēbelēm – galdiem un krēsliem – jābūt nepārprotami mūsdienīgām, lai tās nekonkurētu ar nacionālā romantisma stilā izveidoto īpaši grezno interjeru, tāpēc arhitekte Ināra Caunīte sadarbībā ar speciālistiem ir izveidojusi vadlīnijas vēlamā interjera iekārtojuma precizēšanai.

Jaunajām mēbelēm ar savu kvalitāti jābūt atbilstošām unikālajam interjeram, jo Siguldas Jaunā pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis (valsts aizsardzības Nr. 8333). Vairāku pils telpu, tajā skaitā arī Svētku zāles dekoratīvā apdare ir novērtēta kā valsts nozīmes nekustamais mākslas piemineklis (valsts aizsardzības Nr. 4225). Ņemot vērā iepriekš minēto, jauno krēslu un galdu dizainam jānodrošina šādu prasību izpilde:

  • mēbeles ir nelielas, galda virsmai nepārsniedzot izmēru 80 cm, bet krēslu platumam – nepārsniedzot 37 cm;
  • galdiem jābūt piemērotiem dažādai izmantošanai un tiem jābūt dažādi komplektējamiem – pa vienam, pa diviem, pa četriem un citādi;
  • krēsli un galdi ir dizainiski saderīgi;
  • krēsli ir uzliekami viens virs otra līdz 4 gb, lai nodrošinātu to ērtu uzglabāšanu un pārvietošanu;
  • tā kā telpas grīdu sedz ozolkoka parkets, mēbeļu koka daļas ir ozolkoks parketa tonējumā;
  • lai saudzētu oriģinālo parketu, krēslu un galdu kājām komplektā ir aizsarguzgaļi, kas pasargā grīdu;
  • mēbelēm ir lakoniskas taisnlīniju formas bez redzamiem papildu spraišļiem, savilcēm – krēslu kājas satur kopā tikai sēžamvirsma un/vai muguras balsts, sēžamvirsma un muguras balsts var būt viengabala, taisnlīniju dizainā;
  • krēsli ir izturīgi intensīvas izmantošanas apstākļos, ražotājs sniedz vismaz 5 gadu garantiju un garantē, ka gadījumā, kad trešā persona tos sabojājusi, būs iespējams saņemt vai nu jaunu detaļu bojātās detaļas vietā, vai jaunu identisku mēbeli;
  • lai ar jaunajām mēbelēm iespējami maz aizsegtu esošo telpas apdari, mēbelēs komplektācijā ar ozolkoka detaļām ieteicams izmantot caurspīdīgas detaļas.

Svarīgi atzīmēt, ka mēbelēs nav pieļaujams izmantot tapsējumu un cita materiāla koksni redzamajām mēbeļu detaļām. Tāpat arī nav pieļaujams izmantot ornamentāciju, vai jebko citu, kas varētu ieviest disonansi Svētku zāles esošajā bagātīgi dekorētajā interjerā.

Ja jūsu pārstāvētais uzņēmums spēj nodrošināt minēto prasību izpildi, lūdzam sūtīt savu piedāvājumu (ar fotogrāfijām, mēbeļu parametriem, izcenojumu, kā arī piegādes laiku) uz e-pasta adresi attistiba@sigulda.lv līdz 19. februārim. Visus piedāvājumus izvērtēs Siguldas Jaunās pils atjaunošanas un restaurācijas projekta arhitekte Ināra Caunīte.


© www.sigulda.lv


Pasākumi