×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 4. maijs
Šodien sveicam: Vizbulīte, Viola, Vijolīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-17
Palielinās pirmklasnieku skaits skolās; bērnudārzos uzņems arvien jaunākus audzēkņus

Mērķtiecīgi attīstot Siguldas novada izglītības infrastruktūru, novada skolās audzēkņiem tiek nodrošināta daudzveidīga un kvalitatīva mācību vide mūsdienīgās telpās ar atbilstošām un mācību procesam nepieciešamām tehnoloģijām, kuras novērtē ne tikai paši skolēni, bet arī viņu vecāki. Turklāt 2014. gadā bija vērojams dzimstības pieaugums, līdz ar to visās novada skolās pretēji tam, ka daudzviet citur Latvijā sarūk ne tikai iedzīvotāju, bet arī skolēnu skaits, Siguldā tas pieaug. Šajā gadā prognozējams pirmklasnieku skaita pieaugums, kā rezultātā bērnudārzos vietas atbrīvosies arvien jaunākiem audzēkņiem.

Plānots, ka septembrī skolas gaitas novada izglītības iestāžu 1. klasēs sāks turpat 290 Siguldas novadā deklarēto bērnu, no tiem aptuveni 250 mācības uzsāks Siguldas pilsētas izglītības iestādēs. Laurenču sākumskolā plānots atvērt četras 1. klases, Siguldas 1. pamatskola pirmklasniekus uzņems trīs 1. klasēs, pēc iespējas nodrošinot to, ka vienā klasē mācīsies ne vairāk kā 20 bērnu.

Siguldas pilsētas vidusskolā plānots atvērt sešas 1. klases, tostarp sporta un mākslas klases. Šajā skolā plānots, ka vienā klasē mācīsies ne vairāk kā 24 pirmklasnieki, bet mākslas klasē, kurai mācības norisinās Mākslu skolā “Baltais flīģelis”, – 16 skolēni vienā klasē. Ņemot vērā vecāku ierosinājumus un to, ka šajā gadā to iespējams realizēt, pilsētas skolās pirmklasnieku klašu grupas tiks komplektētas ar mazāku skolēnu skaitu, kas veicinās veiksmīgāku bērnu adaptāciju mācībām, kā arī palielinās iespēju pedagogam ar bērnu strādāt individuālāk.

Allažu un Mores pamatskolā tiks atvērta viena 1. klase katrā izglītības iestādē, un šajās skolās bērnu skaits klasē nepārsniegs 20 audzēkņus.

Patlaban Siguldas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes apmeklē bērni no 1 gada un 7 mēnešu vecuma. Prognozes liecina, ka 2021./2022. mācību gadā rindas kārtībā ar vietu pašvaldības bērnudārzos varēs sākt nodrošināt Siguldas novadā deklarētos audzēkņus, kuri maijā būs sasnieguši pusotra gada vecumu un kuru vecāki vēlēsies bērnus laist pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs. Informācija par kārtību, kādā notiks audzēkņu uzņemšana Siguldas pilsētas bērnudārzos, tiks publicēta 1. maijā.

Šobrīd Siguldas pilsētas skolās un bērnudārzos mācās 3813 audzēkņi.


© www.sigulda.lv


Pasākumi