×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-24
Aicina skolēnus piedalīties Skaļās lasīšanas sacensībās

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) sadarbībā ar Latvijas bērnu un jaunatnes literatūras padomi arī 2021. gadā turpina Skaļās lasīšanas sacensības. Šobrīd 5. klašu skolēni visā valstī var sākt gatavoties pirmās kārtas konkursam, sadarbojoties ar savu skolu vai bibliotēku. Tāpat kā pagājušajā gadā, Siguldas novada bibliotēka aicina 5. klašu skolēnus arī šogad iesaistīties Skaļās lasīšanas sacensībās. Skolēni, skolotāji un skolu bibliotekāri līdz 26. martam ir aicināti sazināties ar Siguldas novada bibliotēku, rakstot uz e-pasta adresi bernubiblioteka@sigulda.lv, lai pieteiktu dalību sacensībās.

Skaļās lasīšanas sacensības notiks trīs kārtās – vietējās sacensības tiešsaistē, kas plānotas no februāra līdz maijam, septembrī notiks reģionālais fināls, bet septembra beigās – nacionālais fināls, kura norise plānota Gaismas pilī. Sacensību nolikums apskatāms šeit.

Sacensībām piemērotu lasāmvielu dalībnieki var atrast gan “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas” grāmatu kolekcijā, gan tās var būt sen aizmirstas un iemīļotas grāmatas vai arī tikko iznākuši darbi. Arī ārkārtējās situācijas laikā bibliotēkas ir atvērtas, tāpēc grāmatu saņemšanai un lasīšanai nav šķēršļu.

Iepriekšējo gadu sacensību uzvarētāji gan reģionālajā, gan valsts līmenī atzīst, ka uzvara šajās sacensībās pozitīvi ietekmējusi viņu attieksmi pret lasīšanu, viņi sākuši lasīt daudz vairāk, uzlabojies vārdu krājums, prasme un drosme paust savas domas, iedvesmot citus, izmēģināt spēkus arī rakstīšanā. Skaļo lasīšanas sacensību uzvarētājs uz gadu kļūst arī par LNB Bērnu direktoru un iegūs ceļojošo balvu savai skolai, ko veidojis stikla mākslinieks Ernests Vītiņš. Bērnu direktora pienākumos ietilps bērnu literatūras un bibliotēku pakalpojumu vērtēšana, sava viedokļa paušana medijiem, kā arī LNB lasīšanas veicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” atbalsts. Balvu fondā ir arī dāvanu kartes grāmatu iegādei.

Skaļās lasīšanas sacensību norisi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome, vietējās bibliotēkas, skolas un grāmatnīcas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi