×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 28. marts
Šodien sveicam: Gunta, Ginta, Gunda
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-02-25
Iestājoties atkusnim, palielinās plūdu draudi

Pēc intensīvas snigšanas un biezās sniega segas, kas Siguldas novadā bija izveidojusies turpat 30 centimetru biezumā, kā arī sala laikā ūdenstilpēs radušās ledus kārtas dēļ, iestājoties atkusnim, var palielināties plūdu draudi. Lai arī pašvaldības speciālisti norāda, ka šobrīd Siguldas novadā nav novēroti pastiprināti plūdu draudi, tomēr atgādinām, ka situācijās, kad pastāv aizdomas par plūdu draudiem vai plūdi jau ir sākušies, iedzīvotāji aicināti sazināties ar Siguldas novada Pašvaldības policiju, zvanot uz tālruņa numuru 26160288, lai darbinieki operatīvi varētu apsekot teritoriju.

Plūdi var veidoties ilgstošu nokrišņu, sniega kušanas vai ledus sastrēgumu rezultātā, kad strauji ceļas ūdens līmenis un ūdens appludina apkārtējās teritorijas. Iedzīvotāji aicināti sekot līdzi informācijai plašsaziņu līdzekļos, klausīties meteorologu brīdinājumos un sekot situācijas attīstībai sava mājokļa tuvumā. Informāciju par plūdu apdraudētām teritorijām iespējams apskatīt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra tīmekļa vietnē www.videscentrs.lvgmc.lv.

Ja plūdi sākušies negaidīti un evakuēties nav iespējams, ir apdraudēta veselība vai dzīvība, ir jāzvana Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests norāda, ka sagatavošanās nozīmē mazāku uztraukumu un apdraudējumu, tāpēc ir svarīgi laikus sagatavoties iespējamai plūdu situācijai. Lai samazinātu plūdu nodarītos materiālos zaudējumus, jāpārvieto mantas no pagrabtelpām un pirmajiem stāviem uz augšējiem stāviem vai bēniņiem, jānostiprina pagalmā un mājas tuvumā esošie priekšmeti. Tāpat ir svarīgi sagatavot mantas, kas tiks ņemtas līdzi evakuējoties, jo māja var applūst īsā laika brīdī, kā arī sagatavot evakuācijai izmantojamos transporta līdzekļus.

Aicinām iedzīvotājus būt mierīgiem, pārliecinātiem un rīkoties operatīvi, ja tuvākā apkārtne un mājoklis strauji applūst.

Papildu informācija par to, kā rīkoties plūdu gadījumā, apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi