×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 4. maijs
Šodien sveicam: Vizbulīte, Viola, Vijolīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-03
Pērn Siguldas novadā reģistrēti 49 ugunsgrēki

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā informācija par ugunsgrēku gadījumiem liecina, ka Latvijā 2020. gadā ugunsgrēkos iznīcinātas 688 ēkas/būves, ugunsgrēkos cietuši 274 cilvēki, bet bojā gājuši kopumā 85 cilvēki, kas ir par 11,84% vairāk nekā 2019. gadā. Statistikas dati arī uzrāda, ka pērn Siguldas novadā reģistrēti 49 ugunsgrēki, kuros gājis bojā viens cilvēks, bet vēl viens – cietis.

VUGD norāda, ka liela daļa ugunsgrēkos bojāgājušo miruši nevis no fiziskiem apdegumiem, bet gan no saindēšanās ar toksiskiem produktiem, kas rodas, sadegot mājoklī esošajiem sadzīves priekšmetiem un mēbelēm. Lai samazinātu risku izcelties šādiem nelaimes gadījumiem, efektīvākais tehniskais risinājums cilvēku brīdināšanai par ugunsgrēku ir mājoklī ierīkoti dūmu detektori, kas reaģē uz dūmiem.

Atgādinām, ka jau pērn 1. janvārī stājās spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība, ka ikvienā dzīvoklī jābūt vismaz vienam dūmu detektoram, bet privātmājā detektoram jābūt uzstādītam katrā stāvā, kā arī privātmājā papildus jānodrošina ugunsdzēsības aparāts.

Iedzīvotājiem, kuri ir uzstādījuši dūmu detektorus, tiek atgādināts, ka ierīce ir regulāri jāpārbauda. Līdzīgi kā citām ierīcēm, arī dūmu detektoram ir savi lietošanas nosacījumi. Atkarībā no ražotāja nosacījumiem reizi nedēļā vai reizi mēnesī būs jānospiež kontroles jeb testa poga, kas atrodas uz detektora korpusa, un jāsagaida signāls. Ja detektors izplata skaņu, tātad tas ir darbspējīgs. Vismaz reizi gadā detektoru ieteicams atvienot no stiprinājuma pie griestiem un notīrīt putekļus no ierīces.

Dūmu detektori obligāti jāuzstāda dzīvokļos un dzīvojamās mājās, dārza mājās, bet ieteicams tos uzstādīt arī citās dzīvošanai pielāgotās būvēs, piemēram, istabās, kas izbūvētas saimniecības ēkās.

Papildu informācija par dūmu detektoriem un to uzstādīšanu apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi