×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-04
Ar jauniem fotostāstiem, zivs skulptūrām un sabiedrības iniciatīvām aicina koprades projekts #darisavupilsētu

Kopš februāra kultūras centra “Siguldas devons” īstenotais koprades projekts Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā ar saukli #darisavupilsētu paguvis piesaistīt ne vien garāmgājēju plašu uzmanību, bet arī rosinājis jaunas iniciatīvas, kas pārtop reālās aprisēs – marts ir sācies ar jaunumiem koprades laboratorijās NATURE un URBAN.

Pilsētas laboratorijā URBAN jaunus akcentus fotostāstā “Trešā acs” atklāj četri dažādu paaudžu siguldieši, kuri savus pilsētas mirkļus iemūžināja fotoaparātos ar fotofilmām, tādējādi ļaujot izstādei sagatavot vizuāli baudāmus attēlus. Šoreiz fotostāstā redzami dažādi brīvdabas objekti Siguldas novadā.

Jaunākā fotogrāfiju autore – sešgadīgā Lilianna Vītoliņa – pārliecinoši apgalvo, ka vēlas kļūt par zīmētāju. Jauniešu un vidējās paaudzes pārstāvētie laboratorijas URBAN fotogrāfi Lāsma Liepiņa un Klāvs Zariņš Siguldā attīsta savus uzņēmumus. Savukārt fotomirkļu iemūžinātāja Aija Ķibere dēvē sevi par priecīgu omi, kurai patīk rušināties mājas dārziņā un palīdzēt saviem mīļajiem.

Martā dabas laboratorijā NATURE skulptūrai “Cilvēkzivs” pievienojušās divas mazāka izmēra zivis. Tās radījusi māksliniece Kristīne Kligina, kausēšanas tehnikā pārstrādājot novadnieku un pilsētas viesu atnestos PET iepakojumus. Veicinot videi draudzīgākas atkritumu apsaimniekošanas metodes, šajā laboratorijā ikviens ir aicināts nest tukšas, saplacinātas PET pudeles un plastmasas iepirkumu maisiņus, kas akcijas gaitā ar mākslinieces rokām turpinās pārtapt mākslā.

“Esam gandarīti par kopradi uzklausīt arvien vairāk siguldiešu domas, kuri iniciē inovatīvas idejas. Māksliniece Kristīne Kligina jau patlaban strādā pie kāda interesanta kopprojekta ar Siguldas skolēniem, kas pēc kāda laikā būs skatāms koprades laboratorijā NATURE. Interesanti siguldiešu ideju risinājumi mūs gaida arī laboratorijā FUTURE,” atklāj kultūras centra “Siguldas devons” direktore Jolanta Borīte.

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā izvietoto koprades laboratoriju NATURE, URBAN un FUTURE mērķis ir veidot dialogu ar sabiedrību par dabu, pilsētu un nākotni, vienlaikus Covid-19 ierobežojumu laikā radot kultūrai jaunas, nebijušas izpausmes formas.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi