×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-10
No 15. līdz 19. martam visi skolēni pavasara brīvlaikā varēs atpūsties no attālinātajām mācībām

Nākamajā nedēļā, no 15. līdz 19. martam, visām skolu klasēm būs kārtējais pavasara brīvlaiks. Lai gan Covid-19 situācija un attālinātās mācības ieviesušas izmaiņas izglītības apguvē, brīvlaiks tiks piešķirts arī 12. klašu skolēniem, jo visiem nepieciešama atelpa no saspringtā attālināto mācību grafika.

Šā gada sākumā tika pieņemtas izmaiņas Ministru kabineta noteikumos, nosakot, ka brīvdienas 12. klases skolēniem būs vienlaicīgi ar 1.–11. klašu skolēniem. Šāds lēmums pieņemts, jo 12. klašu skolēnu eksāmeni sākas tikai maijā un nav nepieciešams noteikt īpašus brīvlaika datumus. Visu skolēnu vienlaicīga došanās pavasara brīvlaikā atvieglo arī izglītības iestāžu metodisko pasākumu plānošanu.

Skolēnu pavasara brīvlaika nedēļā skolotājiem plānotas metodiskās nodarbības, kā arī pedagogu tālākizglītības lekcijas.

Visa informācija par Ministru kabinetā pieņemtajiem lēmumiem par skolēnu 2. semestra brīvlaiku un valsts pārbaudes darbu un eksāmenu norises laikiem apskatāma šeit.

Papildus jāatgādina: Ministru kabinets ir noteicis, ka Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) trešdienās apkopo datus un publicē to pašvaldību sarakstu, kas atbilst “drošas skolas” kritērijiem un kuru 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir zemāks par 220, tādējādi norādot, ka 1.–4. klases drīkst apmeklēt mācības klātienē. Ņemot vērā aktuālo situāciju un SPKC apkopoto statistiku, nākamās nedēļas trešdienā tiks ziņota aktuālā informācija par turpmāko mācību procesu 1.–4. klasēm visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā.

Aicinām vecākus un arī skolēnus atbildīgi izturēties pret valstī noteiktajiem ierobežojumiem, lai brīvlaikā epidemioloģiskā situācijas Siguldas novadā uzlabotos un būtu iespēja atsākt klātienes mācības vismaz sākumskolas posmā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi