×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-11
“Siguldas devonā” caur stikloto sienu aplūkojama Elmāra Gaigalnieka māksla

Laikā, kad Covid-19 ierobežojumu dēļ izstāžu zāles apmeklētājiem aizvērtas, kultūras centrs “Siguldas devons” radījis jaunu formātu mākslas pieejamībai – caur ēkas stikloto sienu ir apskatāma Elmāra Gaigalnieka lielformāta glezna “Oda priekam”.

Turaidas mākslinieku Elmāru Gaigalnieku daudzi atpazīst kā smilšu gleznu mākslinieku, taču šobrīd viņš atgriezies pie gleznošanas ar eļļas krāsām. Mākslinieks apgalvo, ka viņa raksturs atkārtošanos nemīl, tāpēc jaunu iedvesmu meklējot glezniecībā.

Ar eļļas krāsām veidotā glezna “Oda priekam” (2400x1400 cm) ir radīta impresionisma stilā, kas nav E.Gaigalnieka ierastais glezniecības stils, biežāk mākslinieks strādā ekspresionisma stilā. “Gleznošana, tāpat kā matemātika, ķīmija, dziedāšana, ir vēl viena pasaules un sevis izzināšanas forma,” aizdomājas E. Gaigalnieks. “Ikviens gleznošanas apgūšanas procesā var ieraudzīt pasauli mākslinieka acīm. Tas ir ceļš – pilns prieka un sarūgtinājuma, cerību un izmisuma, kurš, tā vien šķiet, nekad nebeidzas.”

Pateicoties kultūras centra “Siguldas devons” īpašajai arhitektūrai, mākslu iespējams baudīt ne tikai esot kultūras centrā, bet arī no ārpuses caur celtnes stikloto sienu, kas paver plašu skatu uz vestibilu. Mākslinieka Elmāra Gaigalnieka glezna aplūkojama visu diennakti, īpašu noskaņu radot diennakts tumšajā laikā.

Īstenojot Emisijas kvotu izsolīšanas instrumenta finansēto projektu “Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana Siguldas novada Kultūras centra ēkā”, 2018. gadā pabeigti kultūras centra “Siguldas devons” rekonstrukcijas darbi. Domājot par energoefektivitāti, būve ir aprīkota ar ēkas vadības sistēmu, kas automātiski regulē un vada ventilācijas, apkures, apgaismojuma un kondicionēšanas iekārtas. Enerģijas patēriņš apkurei plānots 32,60 kWh/m2 gadā, projekta oglekļa dioksīda emisiju samazinājums – 44 568,79 kg CO2/gadā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi