×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-11
Akcijas “Marts – tekstila šķirošanas mēnesis” laikā aicina šķirot tekstilu

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “Jumis” aicina iedzīvotājus Latvijas Zaļā punkta rīkotās kampaņas “Marts – tekstila šķirošanas mēnesis” laikā pārskatīt savu drēbju skapju saturu un nevajadzīgo apģērbu, apavus un mājas tekstilu nodot kādā no Siguldā pieejamajiem speciālajiem tekstila šķirošanas konteineriem. Pusgada laikā Siguldā kopā savākts 141 kubikmetrs tekstila materiāla. Siguldas novadā tekstila šķirošanas konteineri publiskai lietošanai atrodas pie tirdzniecības centra “Šokolāde”, pie veikala “TOP” un Siguldas pilsētas SIA “Jumis” atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”.

Šajās tekstilam paredzētajās tvertnēs iedzīvotāji tiek aicināti ievietot apavus un apģērbu, kas savu laiku nokalpojuši, izgājuši no modes vai vienkārši apnikuši. Tāpat tajos var nodot mājas tekstilu – aizkarus, gultas veļu un citus līdzīga veida izstrādājumus. Savukārt konteineros nedrīkst izmest tekstilu, kas izmantots tīrīšanas darbos, bijis saskarsmē ar ķīmiskām vielām (piemēram, autoservisu darbos, būvniecībā u.c.), kā arī slapju vai saplēstu tekstilu. Tāpat tekstila šķirošanas tvertnēs nedrīkst izmest citus atkritumus, lai tie nesabojātu pārstrādei vai atkārtotai izmantošanai derīgos apģērbus.

Visi tekstila šķirošanas konteineros sašķirotie materiāli nonāk SIA “Eco Baltia vide” tekstila šķirošanas centrā Tukumā, kur tiek veikta to pāršķirošana vairāk nekā 30 dažādās kategorijās atbilstoši to tālākās izmantošanas iespējām – atkārtotai lietošanai vai pārstrādei. Tāpat augstākās kvalitātes bērnu un jauniešu apģērbi un apavi tiek novirzīti arī labdarībai.

Vairāk informācijas par Siguldas pilsētas SIA “Jumis” nodrošinātajām atkritumu šķirošanas iespējām un citiem pakalpojumiem var uzzināt uzņēmuma tīmekļa vietnē www.jumis.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi