×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-15
Bērnudārzs “Saulīte” svin 55 gadu dzimšanas dienu

16. martā 55 gadu jubileju svin bērnudārzs “Saulīte”, kurā šobrīd mācās turpat 220 audzēkņi no visa Siguldas novada, lai gan sākotnēji bērnudārzs celts zinātniski pētnieciskās saimniecības “Sigulda” darbinieku bērniem. Patlaban bērnudārzā strādā 23 pedagogi un 16 tehniskie darbinieki. Toreiz, 1966. gadā, bērnudārza vienā korpusā mācības uzsāka 95 bērni, no kuriem daļa dzīvoja četrās diennakts grupās. Visu martu bērni savās grupiņās svin bērnudārza dzimšanas dienu, savukārt bērnudārza vecāki, sveicot iestādi dzimšanas dienās, ir sarūpējuši skaistu dzimšanas dienas dāvanu – centrālais bērnudārza punkts dekorēts ar smaržīgiem pavasara ziediem, lai ikviens varētu sajust svētkus visapkārt!

Bērnudārza “Saulīte” būvniecībā iesaistījās pirmā vadītāja Austra Jāgere un saimniecības direktors Rubažs. Tobrīd jaunā bērnudārza sienu rotāja sudrabota metālkaluma saule, kā rezultātā vecāki šo iesauca par “Saules namu”. Palielinoties bērnu skaitam, 1981. gadā uzsākta otra korpusa būvniecība, kas abas bērnudārza ēkas savienoja ar garu gaiteni. Jaunais korpuss atklāts 1983. gadā. Bērnudārzā tobrīd darbojās 10 grupas, no kurām vairs tikai viena ir diennakts. Iestādē strādāja 65 darbinieki.

Zīmīgi, ka šajā ēkā 1992. gadā kādu laiku darbojās arī Siguldas pagasta pārvaldes administrācija.

Bērnudārzs, kādu mēs to redzam un pazīstam tagad – visas grupas pilnas ar bērniem, virtuves bloks, darba laiks no plkst. 7.00 līdz 19.00 – sāka darboties no 2007. gada, 2010. un 2011. gadā piedzīvojot kapitālo remontu ēkai un ārtelpu labiekārtojumu.

Laikposmā no 1978. līdz 2017. gadam bērnudārza “Saulīte” vadītāja bija Anda Timermane, kura sākotnēji darbu bērnudārzā uzsāka kā audzinātāja 1969. gada vasarā pēc Rīgas pedagoģiskās skolas pabeigšanas. Viņa kā vadītāja izveidojusi bērnudārzu ar jaukām un bērnu atmiņā paliekošām tradīcijām, kuras turpinās arī šobrīd.

2017. gada maijā bērnudārzs “Saulīte” organizēja pirmo salidojumu, uz kuru tika aicinātas visas pirmsskolas izglītības iestādes, kuru nosaukumi ir “Saulīte”. Salidojumā piedalījās 12 bērnudārzi no Latvijas un viens bērnudārzs no Lietuvas – Pakrujas bērnudārzs “Saulute”, ar kuru nostiprinājušās sadraudzības saites. Savukārt no 2018. gada bērnudārzs iesaistījies Erasmus+ projektā “Eiropas brīvprātīgais darbs”, uzņemot brīvprātīgo darbu veicējas no saulainās Gruzijas – Mariam Gvinaria un Salomi Zoidzi.

Bērnudārzs “Saulīte” darbojas pēc apstiprinātas licences par pirmsskolas programmas īstenošanu, kuras apguvi nodrošina pirmsskolas skolotāji grupās, mūzikas skolotāja un sporta skolotāja. Papildus tam bērnudārzā strādā arī logopēds un notiek dažādi interešu izglītības pulciņi – dejošana, angļu valoda, robotika, vingrošana, joga un citi.

Šobrīd iestādi vada Sanda Trautmane, kura darbu uzsākusi 2021. gada 8. februārī.

Sveicam bērnus un viņu vecākus, pedagogus un tehniskos darbiniekus, kā arī visus bērnudārza “Saulīte” absolventus šajā brīnišķīgajā jubilejā!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi