×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-17
Siguldas novada Kultūras centrs radījis jaunu projektu audējiem visā Latvijā

Lai atgādinātu par tradicionālajām vērtībām un vienlaikus sniegtu iespēju lietišķās mākslas studiju dalībniekiem un individuāli strādājošiem meistariem papildināt savas zināšanas par aktuālajām tendencēm, kas saistītas ar tekstilmākslas priekšmetu darināšanu un lomu mūsdienu interjerā, Siguldas novada Kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru aizsāk projektu “Latvju raksti. Citādība”, kurā aicina iesaistīties audējus no visas Latvijas.

Projektu veido divi izglītojoši semināri, savukārt tekstilmākslas darbus, kas būs radušies, iedvesmojoties no semināros dzirdētā, pēc nepilna gada Siguldā varēs skatīt izstādē, kurai darbi tiks atlasīti konkursa veidā.

Pirmais seminārs tiešsaistē platformā Zoom norisināsies 26. martā no plkst. 14.00 līdz 17.00.
Ar lekciju par tekstiliju ansambļa koncepta veidošanos, lomu un vēsturisko attīstību Latvijā semināru atklās Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas lietišķās mākslas eksperte Linda Rubene. Tā turpinājumā tekstilmāksliniece, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas pasniedzēja Māra Avotniece interesentus iepazīstinās ar tekstiliju dažādām izmantošanas iespējām un veidiem mūsdienu interjerā. Savukārt tekstilmāksliniece un Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras vadītāja Ieva Krūmiņa sniegs ieskatu par otrreiz izmantojamo materiālu pielietojumu tekstilmākslā un dizainā un uz tradicionālo mākslu paraudzīsies kā uz profesionālās mākslas iedvesmas avotu.
Seminārā aicināti piedalīties lietišķās mākslas studiju dalībnieki vai individuāli strādājoši meistari. Interesentiem lūgums pieteikt savu dalību, nosūtot ziņu uz e-pasta adresi zanda.spoge@sigulda.lv. Dalība – bez maksas.
Šis seminārs būs pirmais solis lielākas ieceres realizēšanā, kas uz Siguldu reizi divos gados aicinās lietišķo studiju dalībniekus no visas Latvijas.

Pateicoties tam, ka Siguldas novadā ir daudz prasmīgu un radošu ideju pilni audēji, likumsakarīgi, ka projekts “Latvju raksti. Citādība” tapis tieši šeit. Ieceres aizsācēja ir Siguldas Tautas lietišķās mākslas studijas vadītāja Laila Šteinberga, kura savulaik savam profesoram Vācijas augstskolā rādījusi mūsu tautiskās segas, saņemot gan daudz pateicību par šo darbu krāšņumu, gan jautājumu par to, kur šos darbus ikdienā izmantojam. Projekts būs dažādu paaudžu tikšanās, pieredzes apmaiņas un jaunu zināšanu un prasmju apguves vieta. Tas veidos dialogu starp tradicionālās lietišķās mākslas meistariem un profesionāliem māksliniekiem, dizaina speciālistiem. Tautas lietišķā māksla ir dzīva un elpojoša, laikam līdzi ejoša un projekts “Latvju raksti. Citādība” būs tam košs apliecinājums.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi