×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-17
Starp programmas “Olimpiskais drafts” sešiem finālistiem iekļuvuši divi siguldieši

Pirms mēneša Latvijas Olimpiskā komiteja pieteica jaunu programmu “Olimpiskais drafts”, kuras mērķis ir identificēt un atbalstīt individuālo Olimpisko sporta veidu jaunos, talantīgos atlētus vecumā no 16 līdz 20 gadiem, motivējot sasniegumiem pārejas periodā uz pieaugušo sportu. Latvijas Olimpiskā komiteja saņēma 81 jauno sporta talantu pieteikumu, finālam izvirzot 6 sportistus. To vidū iekļuvuši arī 2 siguldieši – kamaniņu braucējs Gints Bērziņš un Ziemeļu divcīņnieks Markuss Vinogradovs.

Kļūstot par programmas nominantiem, jaunie sporta talanti cīnās par 3 stipendijām 25 000 eiro apmērā katram un par 3 stipendijām 5000 eiro apmērā katram gadā. Atbalsts tiks piešķirts treniņu darba nodrošināšanai un dalībai sacensībās. Katra finālista finansējuma apjomu noteiks žūrija, un to paziņošana notiks 30. martā.

Programmas “Olimpiskais drafts” finālists Gints Bērziņš ir viens no talantīgākajiem jauniešiem kamaniņu sportā un jau 18 gadu vecumā spēj konkurēt ar visiem pasaules labākajiem kamaniņu braucējiem. Jau šobrīd viņa kontā ir Olimpiskā zelta medaļa no 2020. gada Jaunatnes ziemas Olimpiskajām spēlēm. Atliek pierādīt sevi arī pieaugušo sportā – Pekinas 2022. gada ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Savukārt “Olimpiskā drafta” finālists Markuss Vinogradovs 4 gadu vecumā sāka nodarboties ar ziemeļu divcīņu un jau 16 gados piedalījās pasaules čempionātā pieaugušajiem. Gūtā pieredze palīdzēja saprast, ka, ieejot lielajā sportā, būs nepieciešama nopietna sporta bāze. Markusa tuvākie mērķi – stabilitāte Pasaules kausa sacensībās un veiksmīgi starti nākamajās ziemas Olimpiskajās spēlēs.

Programmas “Olimpiskais drafts” finālā iekļuvusi arī distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, pludmales volejbolistu tandēms Anete Namiķe un Varvara Brailko, bokseris Ņikita Gorbunovs un tenisists Kārlis Ozoliņš.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi