×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-18
Sigulda saņem britu laikraksta “The Guardian” novērtējumu

Tradicionāli 17. martā pasaules nozīmīgākās un ikoniskākās kultūras un tūrisma vietas iesaistās starptautiskā projektā “Global greening”, kurā šajā gadā pirmoreiz iesaistījās arī Siguldas novada pašvaldība, zaļā krāsā izgaismojot Baltijā lielāko alu jeb grotu – Gūtmaņalu. Šodien, 18. martā, “The Guardian” sociālo tīklu vietnē “Instagram” apkopojis astoņus labākos objektus, kuru vidū ir arī Sigulda, kas vērtējama kā starptautiska atzinība, ja ņem vērā, ka šajā projektā ik gadu iesaistās vairāk nekā 300 objekti.

Labāko objektu fotogrāfijās iekļauti tādi objekti kā Čikāgas upe Ilinoisā (ASV), panorāmas rats “Londonas acs”, Hevera pils Kentā, Karalienes māja Griničā, kā arī citi objekti Apvienotajā karalistē un Dublinā, Īrijā.

Atgādinām, ka starptautiskā “Global greening” projekta un īru nacionālo svētku (Svētā Patrika dienas) laikā slaveni vēsturiski objekti visā pasaulē piedalās izgaismošanas iniciatīvā. Šajā gadā Siguldas novada pašvaldība izgaismoja Gūtmaņalu, jo tā ir unikāla, plašākā un augstākā Latvijas un visas Baltijas ala jeb, precīzāk sakot, grota. Alas garums ir 18,8 metri, platums 12 metri un maksimālais griestu augstums sasniedz 10 metrus. Gūtmaņala izveidojusies Gaujas svītas dzeltenīgi sarkano smilšakmeņu klintī, tās veidošanās ir Gaujas straumes un pazemes avota vairāku gadu tūkstošu darbības rezultāts. Tas ir viens no tūristu apmeklētākajiem objektiem Siguldas novadā.

Šī nav pirmā ietekmīgā britu laikraksta “The Guardian” (iznāk kopš 1821. gada) atzinība, ko saņēmusi Sigulda. Pirms vairākiem gadiem britu laikraksta lasītāji Gaujas ieleju un Turaidas pili norādījuši kā galveno rudens ceļojumu galamērķi. No kopumā izvirzītajiem 10 ceļojumu galamērķiem Sigulda, Turaida un Gaujas nacionālais parks tika izvirzīts kā Nr. 1, savukārt lasītāju ieteiktā topa otrajā vietā ierindojas Galilee reģions Izraēlā, bet trešajā – Perito Merino ledājs Argentīnā.

Jau ziņots, ka Sigulda ieguvusi arī citas atzinības: “National Geographic” iekļāvis Siguldu “Fall Trips” apskatā, Sigulda nominēta kā trešā jaukākā Eiropas mazpilsēta, savukārt “Lonely Planet” atzinusi Siguldu par vienu no 50 pasaules noslēpumainākajiem galamērķiem.


© www.sigulda.lv


Pasākumi