×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-19
Informācija par pašvaldības autoparku un tā nepieciešamību darba nodrošināšanai

Siguldas novada pašvaldība noraida pārmetumus par dārgu automašīnu lietošanu pašvaldībā un līdzekļu izšķērdēšanu negodīgos iepirkumos, kā tas izskanējis “Latvijas Radio 1” raidījumā, jo pašvaldības lietošanā nav neviena luksusa klases auto. Un atšķirībā no Jelgavas, Siguldas novada pašvaldības maksa par automašīnu lietošanu mēnesī ir trīs reizes zemāka. Pašvaldība normatīvo aktu noteiktā kārtībā veic automobiļu lietošanas tiesību nomu vai pirkuma darījumus, veicot iepirkumu procedūru. Nomas tiesības piedāvā vairāki pretendenti, savukārt pašvaldības autoparkā pārstāvētas visas ekonomiskās un vidējās klases automašīnu markas.

Siguldas novada pašvaldība informē, ka pašvaldības lietošanā ir dažādu marku 30 automašīnas, kuras tiek lietotas dažādiem mērķiem Sociālā dienesta, Pašvaldības policijas, kultūras centa “Siguldas devons”, skolēnu pārvadājumu, kā arī pašvaldības administratīvajām vajadzībām. 13 automašīnas ir dažādu modeļu “Volkswagen”, tostarp divi elektromobiļi, četri “Renault” un “Subaru”, kā arī pa vienai vai divām “Toyota”, “KIA”, “Škoda” un citām automašīnām. Pašvaldības lietošanā nav neviena “Audi”, “Volvo”, “BMW” vai “Mercedes” markas automašīnas, izņemot “Mercedes Benz Intouro E” autobusu skolēnu pārvadājumiem.

Deviņas automašīnas tiek lietotas ar pilnas nomas servisu, kas nozīmē, ka tajā ietilpst ne tikai automašīnas lietošana uz trim līdz pieciem gadiem, bet arī tehniskās apkopes, remonti, riepu komplekti, kā arī obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas un kasko. Tādējādi pašvaldībai nav jāuztur rezerves automašīna pakalpojumu nepārtrauktības nodrošināšanai, jo to nodrošina uzņēmums arī tad, kad automašīnu nepieciešams nodot remontā. Šāda automašīnu nomas tiesību lietošana izvēlēta tādēļ, lai pašvaldībai nav pēc tam jāpārdod automašīnas atklātā izsolē, uz kurām ne vienmēr pretendenti piesakās.

Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics darbā pārvietojas ar lietotu transportlīdzekli, kuram nav gaišs ādas salons, un tā noma ir trīs reizes lētāka salīdzinājumā ar sižetā minētās citas pašvaldības vadības auto. Ar raidījumā analizēto Siguldas novada pašvaldības automašīnu nepārvietojas pašvaldības politiskā vadība, bet gan saimnieciskā departamenta darbinieki.

Atsaucoties uz publikāciju tīmekļa vietnē www.lsm.lv, Siguldas novada pašvaldība atzīst kļūdu par norādīto konkrēto krāsu tehniskajā specifikācijā, par kuru konsultējās arī ar Iepirkumu uzraudzības biroju, un jau kopš 2018. gada šādas pozīcijas iepirkumu dokumentos netiek norādītas.

Siguldas novada pašvaldība un tās darbinieki ir izvērtējuši nepieciešamību iegādāties vai lietot nomā konkrētās automašīnas un noraida pārmetumus.


© www.sigulda.lv


Pasākumi