×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-23
Vijolniece Kristīne Balanas “Baltajā flīģelī” uzņem videoklipu

Pērnā gada nogalē, laikā, kad pasaulē esošā situācija kultūras iestādēm lika pievērt durvis apmeklētājiem, koncertzāle “Baltais flīģelis” tās atvēra unikālu kadru filmēšanai vijolnieces Kristīnes Balanas videoklipam “Ad Astra”, ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus.

Koncertzāle “Baltais flīģelis” izvēlēta kā viena no video filmēšanas vietām, pateicoties zāles apļveida (amfiteātra) formai un skatuvei, lai veiksmīgi īstenotu 3D video efektu veidošanu, kā arī skatuvei bija jābūt pietiekami lielai, lai uz tās ietilptu vijolnieces kleita, kas pagatavota no 176 metru gara auduma. Vijolnieces pārstāvji atzīmē, ka māksliniece Kristīne Balanas katru audiovizuālo veikumu pasniedz ar savu autentisko stilu, kas atspoguļo klasisko mūziku jaunā, šim laikmetam atbilstošā veidolā.

Par video vēstījumu un esošā brīža situāciju pārdomās dalās pati vijolniece: “Esmu pateicīga, ka šajos grūtajos laikos man bija iespēja turpināt muzicēt attālināti. Tomēr šis sapnis par alternatīvo pasauli, iespēju izmukt no šī brīža vientuļajām pilsētām, mūsu klusās pasaules mani iedvesmoja. Es iztēlojos planētu, jaunu Visumu, kurš tika radīts tikai un vienīgi no mīlestības pret mūziku, tās skaistumu un maģiju. “Ad astra” ir neliels ieskats šajā fantāzijā – fantāzijā, kura diemžēl nav “imūna” pret realitāti, kura cenšas iemiesoties neaicināta. Šajā mūzikas video man tiek atvēlēts tikai tik vien laika, lai paspētu pabeigt skaņdarbu, pirms viss ir izzudis, un mēs atkal atgriežamies šeit, realitātē, gaidot visa un mīļoto atgriešanos mūsu dzīvēs”.

Vijolniece Kristīne Balanas, kuru britu laikraksts “The Times” dēvējis par “šokējoši virtuozu” mūziķi un starptautiskais laikraksts “The Strad” raksturojis kā “mežonīgu, bezbailīgu un dramatisku”, 2018. gadā saņēmusi Lielo mūzikas balvu kā Latvijas gada labākā jaunā māksliniece, kā arī Jauno talantu izcilības fonda balvu no Spānijas karalienes Sofijas. Kristīne ir spēlējusi kā soliste ar pasaules prestižākajiem orķestriem, tajā skaitā ar Londonas Filharmonisko orķestri, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Parīzes kamerorķestri, kā arī ir koncertējusi Berlīnes Filharmonijā, Sautbenkas Mākslas centrā Londonā un Kārnegija zālē Ņujorkā.

Youtube

© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi