×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-23
Mākslu skolas “Baltais flīģelis” darbs norit nepārtraukti arī attālināto mācību laikā

Neskatoties uz attālinātā mācību procesa grūtībām, arī šajā laikā Mākslu skolā “Baltais flīģelis” norisinās nepārtraukts darbs gan audzēkņu zināšanu un prasmju pilnveidošanā, gan piedaloties konkursos, kā arī organizējot XXV Starptautisko jauno mūziķu konkursu “Sigulda 2021”.

“Baltais flīģelis” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību maijā organizēs XXV Starptautisko jauno mūziķu konkursu “Sigulda 2021”. Lai gan konkurss notiks attālināti, tomēr paredzams, ka konkursā piedalīsies daudzi Latvijas un citu valstu 10–16 gadīgie jaunieši. Jau šobrīd līdz 16. aprīlim notiek dalībnieku pieteikšanās, kas arī norisinās elektroniski pēc ierakstu publicēšanas vietnē YouTube. Konkursantu ierakstus attālināti vērtēs starptautiska žūrija, nodrošinot konstruktīvu un objektīvu novērtējumu. Rezultātu paziņošana paredzēta 24. maijā.

Aktīvi šajā laikā darbojas arī Siguldas Jauniešu kamerorķestris, kas vietnē YouTube publicējuši stīgu nodaļas audzēkņu, pedagogu un radošās komandas veikumu – S. L. Rosenhausa skaņdarba “Danza de mi Corazon” ierakstu. Diriģents Pēteris Plūme uzsver, ka “stīgu nodaļas rosība vēsta, ka ar katru dienu ir tuvāk mūsu kopīgā un vienīgā īstā muzikālā atkalsatikšanās – klātbūtne ansamblī, orķestrī, darbā ar koncertmeistaru un skolotāju”. Siguldas Jauniešu kamerorķestra dalībnieku attālināti ierakstīto skaņdarbu var apskatīt šeit.

Tāpat vairāki audzēkņi piedalās dažādos konkursos. Martā Starptautiskajā pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkursā “Wind Stars 2021” 3. flautas klases audzēkne Alesija Terlanova ieguva godalgotu vietu (skolotāja Kitija Kellija Staltmane, koncertmeistare Elīna Kohņuka).

Mākslas nodaļas Mini studijas audzēknes Luīze Grigule (6 g. v.) ar darbu “Roboti-ugunsdzēsēji” un Madara Lucāne (4 g. v.) ar darbu “Robotu ziemassvētki” iekļuvušas 49. Starptautiskā bērnu mākslas izstādes – konkursa “Lidice 2021” Latvijas kārtas laureātu pulkā (skolotāja Dace Andersone).

Konkursos sekmīgi piedalījušies arī citi audzēkņi ar saviem mākslas darbiem – 3. klases audzēknis Miķelis Rostoks ieguva 2. vietu jaunākajā grupā Ādažu mākslas un mūzikas skolas rīkotajā 3. vizuālās mākslas konkursā “Gaujas mozaīka Ādažos” (skolotāja Laura Rostoka); konkursa “Akvarelis. Mākslinieks Jānis Brekte – 100” laureātes ir Alīna Azarova, Marta Jēkabsone, Evelīna Anna Tiliba un Elizabete Ancvere. Audzēknes sagatavoja un izvirzīja skolotāji Patricija Brekte-Pannetjē un Raits Tikums. Īpaši atzīmējams, ka skolotājas Patricijas Brektes-Pannetjē ģimene piedalījās arī konkursa organizēšanā.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi