×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-23
Pašvaldība atbalstīs akciju “Zemes stunda” un izslēgs apgaismojumu vairākos objektos

Siguldas novada pašvaldība jau vairākus gadus iesaistās akcijā “Zemes stunda”, kas norisinās visā pasaulē. Šogad “Zemes stunda” norisināsies 27. martā no plkst. 20.30 līdz 21.30. Tās laikā, atbalstot videi draudzīgas iniciatīvas, tiks izslēgts āra apgaismojums vairākās pašvaldības iestādēs un pilsētas ielās. Zemes stundā novadnieki aicināti simboliski izslēgt gaismu savās mājās, tādējādi atbalstot akciju “Zemes stunda” ar šajā gadā vienojošo motīvu – klimata pārmaiņas un dabas daudzveidības saglabāšana.

“Zemes stundas” laikā Siguldā āra apgaismojums tiks izslēgts kultūras centram “Siguldas devons”, Siguldas Valsts ģimnāzijai, Siguldas Sporta centram, Siguldas dzelzceļa stacijas ēkai, Svētku laukumā, Siguldas pils kvartālā un pilsdrupās, Pils ielas posmā no Ausekļa līdz Raiņa ielai. Tāpat tiks izslēgtas arī gaismas virtenes uz Gaujas tilta.

Iedzīvotājiem aizraujošas idejas Zemes stundas pavadīšanai piedāvā Pasaules dabas fonds Latvijā. Tāpat iespēja piedalīties 30 dienu izaicinājumā, kas vērsts uz paradumu maiņu klimata stabilizēšanai un Zemes atveseļošanai.

Pēdējā desmitgadē akcija “Zemes stunda” ir iedvesmojusi pasaules līdzdalību vitālās dabas, klimata un vides iniciatīvās, veicinot rīcību un izmaiņas politikā un sabiedrības izpratnē. Arī Siguldas novada pašvaldība, veicinot videi un cilvēkam draudzīgu, kā arī ekonomiski pamatotu un ilgtspējīgu darbību Siguldas novadā, pērn aizsākusi vairākas jaunas iniciatīvas:

  • pakāpeniski tiek ieviesta videi draudzīga teritorijas apsaimniekošana. Sniegotajā ziemas laikā ielu un ceļu, kā arī gājēju celiņu uzturēšanā ierobežota sāls maisījuma izmantošana. Savukārt lai saglabātu tīru un sakoptu pilsētvidi, vairākās vietās pilsētā uzstādītas speciālas kastītes ar vidē sairstošiem maisiņiem, kuros iedzīvotāji var savākt sava suņa ekskrementus;
  • lai neradītu atkritumus un neapdraudētu ne tikai dzīvniekus, bet arī vidi kopumā, pašvaldība saistošajos noteikumos iestrādājusi normu, ka publiskajos pasākumos nedrīkst izmantot plastmasas vienreizējos traukus, savukārt uguņošana atļauta tikai gadumijā;
  • tiek veicināta mobilitāte, iedzīvotājus aicinot pārvietoties ar sabiedrisko transportu, velosipēdu vai citu videi draudzīgu transportlīdzekli; pilsētvidē palielināts velonovietņu skaits;
  • pašvaldībā un tās iestādēs tiek veicināta atkritumu šķirošana. Iespēju robežās šķirošanas urnas tiek izvietotas arī novada publiskajā teritorijā;
  • pašvaldībā veicināta elektronisko dokumentu aprite, tādējādi samazinot papīra lietojumu;
  • pašvaldībā un tās iestādēs veicināta krāna ūdens izmantošana, tādējādi ierobežojot plastmasas atkritumu veidošanos.

Pašvaldība arī turpmāk plāno īstenot videi draudzīgas saimniekošanas metodes un aicina novadniekus tās atbalstīt. Jaunas iniciatīvas un ierosinājumus kā saimniekot videi draudzīgāk iespējams iesūtīt uz e-pasta adresi prese@sigulda.lv.

Plašāka informācija par “Zemes stundas” aktivitātēm apskatāma šeit.

Youtube

© www.sigulda.lv


Pasākumi