×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 4. maijs
Šodien sveicam: Vizbulīte, Viola, Vijolīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-03-24
Pret Covid-19 sāk vakcinēt hronisko slimību pacientus

Saskaņā ar vakcinācijas plānu Latvijā un arī Siguldas novadā šonedēļ uzsākta hronisko slimību pacientu vakcinācija pret Covid-19. Iedzīvotāji, kas ietilpst šajā grupā un kas vēlas vakcinēties pret Covid-19, aicināti sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai noskaidrotu iespējamo vakcinācijas laiku. Ja konkrētais ģimenes ārsts neveic vakcināciju un arī neveido pierakstu potes saņemšanai, vakcīnai var pieteikties vietnē www.manavakcina.lv vai pa tālruni 8989.

Vakcīnas saņemšanai šobrīd aicināti tie cilvēki, kuriem ir lielāks risks smagai slimības gaitai ar Covid-19, – pacientiem, kuriem ir diagnosticēti ļaundabīgi audzēji, hroniskas elpošanas slimības, sirds slimības, cukura diabēts un citas hroniskās saslimšanas. Slimību apraksti pieejami Slimību profilakses un kontroles centra tīmekļa vietnē www.spkc.gov.lv.

Ja vakcinācija notiek pie ģimenes ārsta, tad lēmumu par personas vakcinācijas prioritāti, izvērtējot veselības stāvokli, individuālo risku un citus nosacījumus, pieņem ģimenes ārsts. Ja personas vakcinācija tiek plānota citā ārstniecības iestādē, nevis ģimenes ārsta praksē, personas dati tiks salīdzināti ar noteikto slimību reģistriem – cukura diabēta pacientu reģistru, onkoloģisko pacientu reģistru, multiplās sklerozes pacientu reģistru, HIV pacientu reģistru, C hepatīta pacientu reģistru, kā arī ar kompensējamo medikamentu recepšu datubāzi. Ja pacients nav reģistrēts minētajos reģistros, personai būs nepieciešams nosūtījums, šādā gadījumā iedzīvotāji aicināti sazināties ar savu ģimenes ārstu vai ārstējošo ārstu.

Pēc pieteikšanās, neatkarīgi no tā, vai tas notiks ģimenes ārstu praksē, zvanot uz tālruni 8989 vai www.manavakcina.lv, dati tiks izmantoti tam, lai sazinātos ar iedzīvotāju un noteiktā brīdī uzaicinātu viņu vakcinēties. Saskaņā ar Vakcinācijas projekta biroja informāciju tiem iedzīvotājiem, kuru ģimenes ārsti nepiedalīsies vakcinācijas procesā, vakcināciju veiks administratīvajā teritorijā tuvākā ārstniecības iestāde – SIA “Siguldas slimnīca” saskaņā ar Nacionālā veselības dienesta iesniegto vakcinējamo sarakstu.

Palielinoties pieejamajam vakcīnu daudzumam, tiks palielināta vakcinācijas jauda vakcinācijai gan ģimenes ārstu praksēs, gan Siguldas slimnīcā, kur jau šobrīd konferenču zālē ir atvērts vakcinācijas pret Covid-19 centrs. Zāle, kurā ir atbilstoša ventilācija drošai vakcinācijas norisei, ir kā vidēji lielas plūsmas centrs. Gadījumā, ja vakcinācijas temps pārsniegs Siguldas slimnīcas pašreizējo kapacitāti, pašvaldība meklēs risinājumus vēl plašāku un piemērotāku telpu nodrošināšanai. Patlaban Siguldas slimnīcā ir viss nepieciešamais, tostarp piemērotas telpas un profesionāls personāls, lai vakcinācija noritētu veiksmīgi, droši un ātri.

Ja iedzīvotājiem nav iespēju nokļūt vakcinācijas vietā, neizmantojot sabiedrisko transportu, Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests un Transporta nodaļa nodrošinās iespēju nokļūt līdz vakcīnas saņemšanas vietai. Lai pieteiktu pašvaldības transportu, aicinām sazināties ar pašvaldības Transporta nodaļu, zvanot uz tālruņa numuru 29224687. Vēlams, lai transports tiktu pieteikts vismaz divas dienas pirms plānotās vakcinācijas.

Atgādinām, ka vakcinācija pret Covid-19 ir brīvprātīga. Tomēr tajā pat laikā speciālisti norāda, ka iespējami ātri vakcinējot vairumu sabiedrības, ir pamats domāt, ka varēsim atgriezties ierastajā dzīves ritmā bez ievērojamiem ierobežojumiem. Vakcinācijas kārtība tiek plānota pēc prioritāro grupu principa, kur priekšroka vispirms tiek dota cilvēkiem, kuru dzīvība vai veselība Covid-19 dēļ ir visvairāk apdraudēta. Visu vakcinācijas procesu koordinē Vakcinācijas projekta birojs.


© www.sigulda.lv


Pasākumi