×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-13
Pašvaldība veiks izpēti gājēju pārejas izveidošanai pār Nurmižu ceļu pie Nākotnes ielas Ķiparos

Siguldas novada pašvaldība ir atkārtoti vērsusies VSIA “Latvijas Valsts ceļi” ar lūgumu izveidot gājēju pāreju pār Nurmižu ceļu krustojumā ar Nākotnes ielu Ķiparos. Tā kā Nurmižu ceļš ir valsts vietējās nozīmes autoceļa V83 Sigulda–Vildoga–Līgatne posms, kuru apsaimnieko “Latvijas Valsts ceļi”, pašvaldība bez minētās iestādes saskaņojuma tur nevar izbūvēt gājēju pāreju. Līdz ar to pašvaldība veiks transportlīdzekļu satiksmes un gājēju plūsmas analīzi, lai uzsāktu izpētes darbus pirms tehnisko noteikumu saņemšanas no VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) norāda, ka šajā ceļa posmā drošai gājēju kustībai pārejas izbūve nebūtu nepieciešama, uzskatot, ka šobrīd esošā neregulējama gājēju pāreja Nākotnes ielas krustojumā ir pārskatāma un droša bez marķējuma, tādējādi gājējs par drošību pārliecinās rūpīgāk un tikai tad šķērso Nurmižu ceļu. Papildus tam LVC speciālisti norāda, ka valsts ceļā vidējā diennakts transporta kustības plūsma ir 534 automašīnas diennaktī, bet Latvijas Valsts standarts norāda, ka gājēju pāreja jāizbūvē, ja automašīnu skaits pārsniedz 200 transporta vienības stundā un vairāk nekā 50 gājēji stundā konkrētajā krustojumā.

Laikā, kad tika izbūvēta gājēju ietve šajā ceļa posmā, VSIA “Latvijas Valsts ceļi” bija veikuši transportlīdzekļu satiksmes un gājēju plūsmas analīzi, kuras rezultāti neatbilda Latvijas Valsts standarta 190-10 prasībām, tādējādi gājēju pāreja Nākotnes ielas krustojumā netika izbūvēta.

Siguldas novada pašvaldība par budžeta līdzekļiem veiks transportlīdzekļu satiksmes un gājēju plūsmas analīzi, lai to atkārtoti iesniegtu “Latvijas Valsts ceļiem” tehnisko noteikumu saņemšanai. Ja analīzes rezultāti būs atbilstoši Latvijas Valsts standartam, tad LVC varēs izsniegt pašvaldībai atļauju uz sava īpašuma izbūvēt gājēju pāreju Ķiparu iedzīvotāju drošai ceļa šķērsošanai, bet ja analīzes dati liecinās par pretējo, visticamāk, pašvaldībai saskaņojums netiks sniegts.

Ņemot vērā VSIA “Latvijas Valsts ceļi” izvērtējumu, pašvaldība vai nu izbūvēs gājēju pāreju, vai arī uzsāks procedūru, lai pēc ceļa seguma sakārtošanas Siguldas pilsētas robežās pārņemtu Nurmižu ceļa posmu un izbūvētu gājēju pāreju. Tomēr svarīgi atzīmēt, ka šis process varētu būt gana laikietilpīgs.

Plānots, ka transportlīdzekļu satiksmes un gājēju plūsmas analīze varētu tikt veikta jau maijā un rezultāti izvērtēšanai tiks iesniegti LVC.


© www.sigulda.lv


Pasākumi