×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 24. aprīlis
Šodien sveicam: Visvaldis, Nameda, Ritvaldis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-21
Siguldas Jaunajā pilī atsāksies laulību ceremonijas; novadniekiem atlaides līdz pat 75%

Līdz ar Siguldas Jaunās pils rekonstrukcijas noslēgšanos arī laulību ceremoniju norise tiks organizēta Siguldas Jaunajā pilī, kas jau agrāk ir bijusi viena no iecienītākajām laulību ceremoniju vietām jaunlaulātajiem no visas Latvijas. Tiem novadniekiem, kuri pastāvīgi ir deklarējušies Siguldas novadā un ar saviem nodokļiem atbalsta Siguldas novada attīstību, būs iespēja atjaunotajās pils telpās svinēt savu īpašo dienu ar atlaidi līdz pat 75%.

Laulību ceremonijām Siguldas Jaunajā pilī tiek piemērotas gan Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas noteiktās pakalpojumu maksas, gan telpu nomas maksa atbilstoši pašvaldības aģentūras “Siguldas Attīstības aģentūra” Siguldas Jaunās pils telpu nomas maksas pakalpojumu cenrādim.

Jaunajam pārim, kurā abi jaunlaulātie vismaz 12 mēnešus pirms ceremonijas ir deklarējušies Siguldas novadā, svinīgai laulību reģistrācijas ceremonijai Siguldas Jaunās pils Svētku zālē tiek piemērota 75% atlaide, un tās maksa ir 51 eiro. Ja Siguldas novadā deklarējies tikai viens no jaunlaulātajiem, svinīgās laulību ceremonijas reģistrācijas maksa ir 102,02 eiro jeb piemērota 50% atlaide. Tiem pāriem, kuri nav deklarējušies Siguldas novadā, svinīgā laulību noslēgšanas ceremonija Siguldas Jaunās pils Svētku zālē izmaksās 204,01 eiro.

Svinīga laulības reģistrācijas ceremonijas maksa Siguldas Jaunās pils Mazajā zālē, kas ir piemērota svinībām līdz 10 personām, Siguldas novadā deklarētajiem pāriem ar 75% atlaidi izmaksās 9,40 eiro. Ja viens no jaunlaulātajiem deklarēts Siguldas novadā, tiek piemērota 50% atlaide, un ceremonijas maksa ir 18,80 eiro, savukārt pārējiem svinīgas laulības noslēgšana izmaksās 37,59 eiro.

Minētās atlaides no 1. jūlija stāsies spēkā arī jaunveidojamā Siguldas novada iedzīvotāju laulību noslēgšanai.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļa šovasar piedāvā iespēju svinīgu laulības reģistrācijas ceremoniju rīkot Livonija ordeņa Siguldas pils Turaidas skatu laukumā. Šādas ceremonijas maksa ir 120,40 eiro. Siguldas novada teritorijā ir iespējams salaulāties arī ārpus Dzimtsarakstu nodaļas telpām, kas jaunajam pārim izmaksās 230 eiro.

Siguldas novadā pastāvīgi deklarētajiem iedzīvotājiem ir iespēja veikt laulības reģistrāciju bez maksas Dzimtsarakstu nodaļas telpās, klātesot pārim, kas vēlas noslēgt laulību, un diviem lieciniekiem. Atgādinām, ka iesniedzot iesniegumu par laulības noslēgšanu, ir jāveic Ministru kabineta noteikumos noteiktās valsts nodevas samaksa par laulības reģistrāciju 14 eiro apmērā, kura nav iekļauta pakalpojuma maksā par svinīgu laulības reģistrācijas ceremoniju.

Tāpat Dzimtsarakstu nodaļa atgādina, ka iedzīvotāju ērtībām ir izveidots Dzimtsarakstu nodaļas laulību reģistrācijas kalendārs, kas pieejams Siguldas novada pašvaldības e-pakalpojumu portālā e.sigulda.lv. Kalendārā redzami tuvākajā pusgadā laulībām pieejamie datumi un laiki, lai pāri laulību reģistrācijas ceremoniju var ieplānot laicīgi.

Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas laulību reģistrācijas maksas pakalpojumu cenrādi ir iespējams apskatīt šeit.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi