×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-26
Šogad Valsts policijas Siguldas iecirkņa priekšnieka amatā darbu sācis M. Stepens

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirkņa priekšnieka amatā uz laiku līdz 2023. gada 31. decembrim iecelts Mareks Stepens. Jaunais priekšnieks šajā amatā izvirzījis mērķi veidot profesionālu, efektīvu, uz rezultātu orientētu policiju, sniegt mērķtiecīgus un savlaicīgus risinājumus un augsta standarta pakalpojumus, kas būtu atbilstoši sabiedrības vajadzībām. Šobrīd pastiprināta uzmanība tiek pievērsta izmeklēšanas darba rādītājiem un kvalitātei, cīņai ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, ceļu satiksmes drošības uzlabošanai, kā arī tiek veiktas izmaiņas darba organizācijā.

Dienestu Iekšlietu ministrijā M. Stepens uzsācis 1995. gada 2. janvārī. Savas dienesta gaitas policijā sācis Valsts policijas Rīgas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas inspektora amatā. Mācoties Latvijas Policijas akadēmijā, pakāpeniski ieguvis gan pakāpes, gan augstākus amatus. Sākotnējās dienesta karjeras kāpnes virzījās, atklājot noziegumus, kuri vērsti pret iedzīvotāju privātīpašumiem (zādzības no mājokļiem), bet laika gaitā ar uzkrāto pieredzi aicināts turpmākam dienestam uz Rīgas reģiona pārvaldi. Stepens par pirmo kolektīva vadītāju kļuva 2012. gadā, kad dienesta karjera turpinājās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 1. nodaļā (Slepkavību novēršanas un atklāšanas nodaļa) no galvenā inspektora līdz priekšnieka vietnieka amatam, bet 2018. gadā tika iecelts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 1. biroja 2. nodaļas (Personu meklēšanas nodaļas) priekšnieka amatā.

Pirmajos trijos šā gada mēnešos Siguldas iecirkņa amatpersonas ir pieņēmušas 282 lēmumus par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu ar soda piemērošanu, no tiem 233 ir par Covid-19 izplatības ierobežojumu pārkāpumiem, bet ceļu pārkāpumu jomā – 82 pārkāpumi. Pārējie pārkāpumi saistīti gan ar alkoholisko dzērienu un narkotisko vielu lietošanu, alkoholisko dzērienu pārdošanu nepilngadīgajiem un maznozīmīgiem miesas bojājumiem.

Tāpat Siguldas iecirkņa darbinieki vairākos bērnudārzos Siguldas, Krimuldas, Mālpils un Sējas novadā projekta “Skola 2030”ietvaros organizējuši izglītojošo pasākumu “Mana drošība internetā. Digitālā pratība”, kopā ar Runci Rūdi un Bebru Bruno pārrunājot aktuālos jautājumus par drošību interneta vidē un tiešsaistes platformās.

Stepena kungs norāda, ka Valsts policijas Siguldas iecirknim ir izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Siguldas novada Pašvaldības policiju, kopīgi atklājot vairākus noziedzīgus nodarījumus. Piesaistot arī Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna nodaļas un Mālpils pašvaldības policijas darbiniekus, kopīgiem spēkiem veiksmīgi tiek kontrolēta Covid-19 noteikto ierobežojumu ievērošana, lai mazinātu pandēmijas apmērus.

No darba brīvajā laikā Mareks Stepens Siguldas novadā iekopj ģimenes īpašumu un, neskaitot galvaspilsētu, Siguldā pēdējos 15 gados ir bijis biežāk nekā jebkurā citā pilsētā Latvijā.

Atgādinām, ka ar Siguldas iecirkni ir nepieciešams sazināties par katru izdarīto noziedzīgo nodarījumu pret personu, apkārtējo vidi vai citiem noziegumiem. Policijai var sniegt arī svarīgas anonīma rakstura ziņas par citiem noziedzīgajiem nodarījumiem, kurus ir izdarījusi kāda persona. Ar Siguldas iecirkni var sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67085935, rakstot uz e-pasta adresi kanc.sigulda@riga.vp.gov.lv, kā arī zvanot uz policijas palīdzības tiešo tālruņa numuru 110 vai sūtot elektronisku iesniegumu portālā www.latvija.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi