×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-04-26
Siguldas novadā aizvadītas Lielās talkas aktivitātes

24. aprīlī visā Latvijā norisinājās Lielās talkas aktivitātes. Arī Siguldas novadā, ievērojot noteiktos piesardzības pasākumus, iedzīvotāji devās sakopt savu tuvējo apkārtni solo, duo un ģimenes talkās. Sportiskākajiem novadniekiem bija iespēja piedalīties plogingā (lēnā treniņa skriešanā apvienojumā ar atkritumu savākšanu) un kopīgiem spēkiem sakopt daļu meža takas, pa kurām ikdienā ejam, skrienam vai nūjojam.

Ploginga dalībniekiem divās skriešanas grupās bija iespēja izskriet divus dažādus maršrutus 7,5 līdz 20 km garumā. Atbilstoši valstī noteiktajiem piesardzības pasākumiem, katrā grupā piedalījās līdz 10 dalībniekiem kopā ar treneri. Kopā maršrutos meža takās tika savākti 17 atkritumu maisi. Lielākoties meža piemalēs tika atrastas stikla un plastmasas tukšās pudeles, kā arī dažādi sadzīves atkritumi (piemēram, izlietotas bērnu autiņbiksītes, metāla gabali un plastmasas maisiņi). Ploginga aktivitāti, veicinot veselīgu dzīvesveidu, organizēja Siguldas Sporta centrs, Fischer Slēpošanas centrs un Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldības Sporta pārvaldi.

Kopumā Siguldas novadā Lielās talkas dienā tika savākti apmēram 20 kubikmetri sadzīves atkritumu. Salīdzinoši ar citiem gadiem šogad savākts ļoti liels skaits autoriepu, kas varētu būt skaidrojams ar to, ka mājsaimniecības šogad lielākoties izvēlējās kopt publiski pieejamas ceļa malas un mežmalas.

Pagājušajā nedēļā sakopt apkārtni devās arī vairāki novada skolu klašu kolektīvi. Piemēram, Mores pamatskolas skolēni pagājušās nedēļas laikā sakopa skolas teritoriju un 10 km garu ceļa posmu More–Jūdaži, kur katru dienu pārvietojas lielākā daļa no Mores pamatskolas kolektīva. Katra klase kopā ar audzinātāju sakopa 1 km posmu. Lai arī sākotnēji atkritumu daudzums neizskatījās liels, beigās izrādījās, ka talkai piešķirto maisu daudzums bija krietni par mazu. Kopumā, sakopjot 10 km garo ceļa posmu, atkritumi tika salasīti aptuveni 30 Lielās talkas piešķirtajos maisos; tāpat tika savākti liels apjoms lielgabarīta atkritumu. Savukārt Siguldas 1. pamatskolas klašu kolektīvi sakopa savas skolas tuvējo apkārtni un Vējupītes krastus.

Lielās talkas organizatori atklāj, ka šogad Latvijas iedzīvotāji izrādījuši lielu iniciatīvu piedalīties sakopšanas un labiekārtošanas darbu veikšanai. Šogad Lielās Talkas mājas lapā oficiāli piereģistrēto talkas vietu skaits – 1968 – ir otrais augstākais kopš Lielās Talkas pastāvēšanas laika. Lielāks skaits pieteikto talku bijis tikai 2018. gadā – 2000 talkas vietas. No pieteiktajām talkām 1082 bija atkritumu savākšanas, 553 labiekārtošanas talkas un 333 solo talkas (kas sevī iekļauj solo, duo un ģimenes talkas).


© www.sigulda.lv


Pasākumi