×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-10
Notiek grantēto ielu, ceļu planēšanas darbi un to apstrāde ar putekļu absorbentu

Pēc pagājušās nedēļas ilgstošajiem nokrišņiem novada grantēto ielu un ceļu stāvoklis ir pasliktinājies, kā rezultātā atbildīgie speciālisti šonedēļ uzsākuši šo ceļu planēšanas darbus. Grantēto ielu un ceļu planēšana paveikta gandrīz visās pilsētas ielās un turpināsies pagastos. Līdztekus planēšanas darbiem pašvaldība veic grantēto ielu un ceļu apstrādi ar putekļu absorbentu. Pašvaldības speciālisti informē, ka minētie darbi netiks veikti tajās grantētajās ielās, kur tuvāko divu nedēļu laikā notiks dubultās virsmas apstrāde.

Ar pretputes līdzekli tiks apstrādātas visas Siguldas pilsētas grantētās ielas, kā arī Siguldas, Allažu un Mores pagastu grantētās ielas un ceļi blīvi apdzīvotās teritorijās. Laika prognozes rāda, ka nedēļas nogalē gaidāmi nokrišņi bez lielām lietus gāzēm, tādēļ šis varētu būt labvēlīgs brīdis absorbenta pielietošanai. Papildu mitrums no gaidāmajiem nokrišņiem paātrinās absorbenta iedarbību un noturību, lai turpmākā, iespējams, mēneša garumā putekļi neveidotos.

Atgādinām: lai putekļu absorbenta iedarbība saglabātos pēc iespējas ilgāk, autovadītāji aicināti ievērot ātruma ierobežojumus un nedriftēt, kā arī nespolēt. Šādas rīcības bojā pretputes līdzekļa izveidoto slāni un samazina tā efektivitāti, tādējādi mazinot ielu un ceļu malās esošo iedzīvotāju dzīves kvalitāti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Iveta Maurina
- 2021-07-02 11:22

Skaisti viss bija līdz vēlēšanām. Pēdējās 3 nedēļas līdz vēlēsanām greiders Vējupītēs greiderēja 1 x nedēļā. Nu super. Malači!
Kopš tā laika greiders vairs mūsu pusē nav manīts. Trepe ceļam tāda,ka liekas ka visi zobi izkritīs. Neapskaužu katru kājāmgājēju pa to posmu, jo putekļi NENORMĀLI, kā arī riteņbraucējiem kratīšanās garantēta.
Nekādi nav saprotami GRAFIKI pēc kādiem tiek veikta šī ceļa uzturēšana. Lūdzu nogreiderējiet ceļa posmu ZPS-Vējupītes, Vējupītes-A2.

Atbilde: Iveta Maurina
Administrācija
- 2021-07-02 14:02

Siguldas novada pašvaldības ceļu būvinženieri informē, ka Jūsu minētais ceļa posms tiks apsekots, lai izvērtētu nepieciešamību veikt greiderēšanas darbus, kuri nebūtu piemēroti ilgstoši sausos un karstos laikapstākļos. Tomēr, ja situācija būs kritiska, greiderēšana tiks veikta.
Tāpat svarīgi atgādināt, ka neatkarīgi no tā tuvojas vai netuvojas vēlēšanas, ceļu greiderēšanas darbi notiek saskaņā ar laikapstākļiem un ceļu esošo stāvokli. Pavasaris ilgstoši bija mitrs, līdz ar to pilnīga grantēto ielu un ceļu greiderēšana un sakārtošana pēc ziemas sezonas notika vēlāk nekā ierasts.

Pasākumi