×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-14
Dabas laboratorijā ar skaistumu apbur polietilēna smilgas

Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā esošajās koprades laboratorijās atkal atvērta jauna ekspozīcija. No 14. līdz 25. maijam laboratorijā “Daba” apskatāmi tekstilmākslinieces Ievas Krūmiņas darbi, kurus vieno nosaukums “Pļava”. Zeltaini pelēkās, trauslās smilgas un zāles stiebrus māksliniece veidojusi īpašā autortehnikā un šķiet neticami, ka šo darbu izejmateriāls ir polietilēns – PET atkritumi.

Par šo savdabīgo pļavu māksliniece Ieva Krūmiņa saka: “Šis darbs ir manas iztēles skatījums uz civilizāciju, ko iedomājos kā lielu pļavu, kur katrā zāles stiebrā šūpojas celtnes, cietokšņi, tilti un pieminekļi, ko varēja uzbūvēt daži indivīdi vai lielas cilvēku kopienas. Tas viss ir izgatavots no PET pudelēm un citiem polietilēna atkritumiem. Darba šķietamais dabiskums un gaisīgais trauslums kontrastē ar materiālu, kura ķīmiskais sastāvs ir svešs dabiskajai videi, nesadalīsies un turpinās piesārņot planētu simtiem gadu. Es apzinos, ka manas mākslas aktivitātes nesamazinās piesārņojumu, bet vismaz jūtu gandarījumu, ka pavisam nedaudz polietilēna ir pārvērsts mākslas darbā, nevis tiks noglabāts kādā izgāztuvē.”

Ievas Krūmiņas mākslas darbi novērtēti ne tikai Latvijā, bet atzinību guvuši arī starptautiskā līmenī. Māksliniece saņēmusi apbalvojumus 11. Starptautiskajā Baltijas Miniatūrtekstīliju Triennālē Polijā, Starptautiskajā Korejas Biennālē, Dienvidkorejā, Starptautiskajā laikmetīgo mežģīņu biennālē Vācijā, 1. Starptautiskajā Maskavas gobelēnu biennālē, Krievijā, un citus apbalvojumus. Darbi “Pļava I” un “Pļava II” 2019. gadā ir veidoti Vides Risinājumu institūta iniciētam starptautiskam mākslas projektam  “NOT out of sight, NOT out of mind” un līdz šim eksponēti Latvijā un Igaunijā.

Ievas Krūmiņas daiļrade apliecina, ka tekstilmāksla ir daudz ietilpīgāka par gobelēniem vai citiem ierastajiem priekšmetiem. Dažādās tehnikās darinātie darbi it bieži tiek radīti, izmantojot dažādus reciklētos materiālus, īpaši poliestera šķiedras. Sagādājot augstu estētisko baudījumu skatītājiem, tie liek aizdomāties par cilvēka eksistences tēmām un vides jautājumiem. Paralēli aktīvam radošajam darbam Ieva Krūmiņa ir arī Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas katedras vadītāja.

Ar Siguldu viņu saista īpašas attiecības – Ieva Krūmiņa ir viena no Siguldas novada kultūras centra organizētā projekta “Latvju raksti. Citādība” lektorēm un attālinātos semināros šopavasar iedvesmo lietišķo mākslu studiju dalībniekus visā Latvijā, sniedzot ieskatu par globālajām tendencēm otrreiz izmantojamo materiālu pielietojumam tekstilmākslā un dizainā.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi