×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-20
Notiek grantēto ielu apstrāde ar dubultās virsmas tehnoloģiju un asfaltēšanas darbi Raunas un Trimpus ielā

Labvēlīgos laikapstākļos aktīvi notiek grantēto ielu un ceļu posmu dubultās virsmas apstrādes darbi. Līdz šim dubultās virsmas apstrāde notikusi Ķiršu, Alauksta, Pērles, Riekstu, Tūristu, Slēpotāju un Satiksmes ielā. Strēlnieku ielas posmā no Gāles līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai, kā arī Čiatūras, Zvaigžņu, Egļu un daļā Smilšu ielas ir uzvilkta šķembu kārta, un ielas ir sagatavotas dubultās virsmas uzklāšanai; drīzumā dubultās virsmas apstrāde tiks veikta Zvaigžņu ielā. Pārējās ielās prioritārā kārtībā notiek sagatavošanās darbi: tiek noņemts apaugums, veikta aku līmeņošana, remontdarbi. Līdztekus šiem darbiem Raunas un Trimpus ielās ieklāta asfalta apakškārta, pielietojot reciklēšanas tehnoloģiju. Ja laikapstākļi ļaus, nedēļas beigās šajās ielās tiks uzklāta asfalta virskārta.

Iedzīvotāji pirms darbu veikšanas tiek informēti par plānotajiem satiksmes ierobežojumiem un aicināti konkrētajās ielās neatstāt savus transportlīdzekļus.

Jau ziņots, ka dubultās virsmas apstrāde norisinās prioritārā kārtībā – primāri tajās ielās, kurās visi īpašumi būs 100% pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un centralizētajam ūdensvadam – Alauksta, Ķiršu, Pērles, Liepu, Satiksmes, Gāršas, Riekstu un Tūristu ielā. Kā otrā prioritāte ir ielas, kurās 100% īpašumu pieslēgti centralizētajiem kanalizācijas tīkliem un 50% (šajā gadījumā vairāk nekā 80%) īpašumu pieslēgti centralizētajam ūdensvadam – Strēlnieku ielas posms no Rūdolfa Blaumaņa līdz Gāles ielai, Zvaigžņu ielas posms no Allažu līdz Rīgas ielai, Pīlādžu, kā arī Slēpotāju iela.

Strēlnieku ielas posms no Vainagu līdz Nītaures ielai, kā arī Tilta ielas posms no Nākotnes līdz Purva ielai kā trešā prioritāte ar dubultās virsmas apstrādi tiks apstrādāts tāpēc, ka tās ir augstas intensitātes ielas un ielas virskārtai ir atbilstoša nestspēja, kas nepieciešama dubultās virsmas apstrādei.

Šogad izvirzīta arī 4. prioritāte, kas nozīmē, ka ielās visi pieslēgušies inženierkomunikācijām, bet kāds no īpašniekiem to nav izdarījis, jo tuvāko 5 gadu laikā neplāno apbūves teritoriju attīstīt vai kaut ko mainīt esošajā situācijā. Šajā kategorijā ietilpst tādas ielas kā Atmodas, Zemgales, Dīķa, Smilšu, Egļu, Gulbju, Čiatūras, Dzintaru, Laurenču, Dailes, Strauta, kā arī Purva ielas posms no Tilta līdz Zīļu ielai un Tilta ielas posms no Nākotnes uz Līgo ielas pusi.

Ielas apstrāde ar dubultās virsmas tehnoloģiju nozīmē to, ka iedzīvotāji un transportlīdzekļi turpmāk varēs pārvietoties pa raupju, asfaltam līdzīgu ielas segumu, kurā neveidojas bedres, dubļi un putekļi.

Atgādinām, ka pērn tika veikta avārijas stāvoklī esošās inženierkomunikāciju nomaiņa Trimpus un Raunas ielās, kā rezultātā šogad varēja uzsākt asfaltseguma virskārtas maiņu.


© www.sigulda.lv


Pasākumi