×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-21
21. un 24. maijā 1.–4. klašu skolēnu ģimenes aicina pieteikties pārtikas pakām

Attālinātā mācību procesā novada skolās noslēgumam tuvojas mācību gads, un Siguldas novada pašvaldība šajā mācību gadā vēl noslēdzošo reizi izsniegs pārtikas pakas 1.–4. klašu skolēnu ģimenēm, kuru bērni mācās kādā no Siguldas novada skolām. Pārtikas paku saņemšanai aicinātas pieteikties skolēnu ģimenes, kurām nepieciešams atbalsts šajā laikā. Pieteikties paku saņemšanai iespējams 21. un 24. maijā, zvanot no plkst. 8.00 līdz 18.00 uz tālruņa numuru 20290017 Sociālajam dienestam. Ja telefona līnija ir noslogota un Sociālo dienestu neizdodas sazvanīt, aicinām atsūtīt pieteikuma ziņu uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv, norādot bērna vārdu, uzvārdu, skolu un klasi, kā arī kontakttālruni, lai speciālisti varētu sazināties un informēt par pārtikas pakas saņemšanas laiku.

Pārtikas paku izdale norisināsies 28. maijā novada skolās. Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests, saņemot pieteikumus no ģimenēm, vienosies par laika grafiku, kādā pakas tiks saņemtas. Pārtikas paku saņemšanas punktos tiks nodrošināti epidemioloģiskās drošības pasākumi. Pēc pārtikas pakas aicinām ierasties tikai vienu pārstāvi no katras ģimenes; lūgums izmantot mutes un deguna aizsegus. Ja kādai ģimenei nav iespējams ierasties pēc pārtikas pakas, aicinām sazināties ar Sociālo dienestu.

Daudzveidīgas, veselīgas un sabalansētas pārtikas pakas saskaņā ar iepirkuma konkursa rezultātiem komplektē SIA “Aniva”. Tajās ietilps dārzeņi (kartupeļi, burkāni, kāposti, āboli un citi), bakalejas preces (griķi, makaroni, baltmaize, pārslas un citi), kā arī piena produkti, olas. Pārtikas pakas plānotas 14,20 eiro vērtībā; aptuvenais pārtikas pakas svars – 10 kilogrami.

Atgādinām, ka kopš 2020. gada sākuma 1.–4. klašu skolēniem brīvpusdienas (1,42 eiro dienā) tiek nodrošinātas 50% apmērā no valsts un 50% no pašvaldības budžeta – attiecīgi 0,71 eiro no katra budžeta. Pārtikas pakas tiks veidotas par divu nedēļu periodu atbilstoši valsts mērķdotācijas un pašvaldības piešķirtā finansējuma apmērā; šīs pārtikas pakas būs par maija pēdējām nedēļām.

Tāpat atgādinām, ka pārtikas paku izdale 5.–12. klašu skolēniem no maznodrošināto, trūcīgo un daudzbērnu ģimenēm šajā mācību gadā noslēdzošo reizi norisinās 21. maijā. Jāatzīmē, ka šīs pārtikas pakas tiek gatavotas no pašvaldības budžeta līdzekļiem, jo ēdināšanas mērķdotācija no valsts netiek sniegta.

Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta speciālisti atgādina: ja ģimenēm vai citām iedzīvotāju grupām ir nepieciešama palīdzība Covid-19 laikā, tās aicinātas rakstīt uz e-pasta adresi socialais.dienests@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi