×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Trešdiena, 1. maijs
Šodien sveicam: Ziedonis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-24
Aktuālā informācija par uzņemšanu Siguldas Valsts ģimnāzijā

Līdz 28. maijam norisinās elektroniskā reģistrēšanās mācībām nākamajā gadā Siguldas Valsts ģimnāzijā. Plānots, ka iestājpārbaudījumi notiks klātienē. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem pirms iestājpārbaudījumu kārtošanas klātienē skolēnam ir jāveic Covid-19 tests (PĶR) un tam ir jābūt negatīvam, lai skolēns varētu piedalīties iestājpārbaudījumā klātienē.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” nosaka, ka iestājpārbaudījumu norisi klātienē uzņemšanai formālās izglītības programmās pamata un vidējās izglītības pakāpē notiek ne vairāk kā 10 personām. Iestājpārbaudījuma norises telpā un ārpus tās klātesošie lieto mutes un deguna aizsegus un ievēro 2 metru distanci. Lai piedalītos iestājpārbaudījuma norisē klātienē, personām pēdējo 72 stundu laikā pirms iestājpārbaudījuma ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs. Covid-19 testu var neveikt personas, kas dokumentāri var pierādīt, ka pēdējo triju mēnešu laikā bijušas inficētas ar Covid-19 un vairs nerada inficēšanās risku apkārtējiem. Covid-19 testu neveic arī personas, kas dokumentāri var pierādīt, ka ir pilnībā vakcinējušās pret Covid-19 infekciju.

Skolēna testēšanai ir jānotiek pēdējo 72 stundu laikā pirms iestājpārbaudījuma, aicinām testa veikšanu ieplānot savlaicīgi. Testēšanu var veikt jebkurā “E. Gulbja Laboratorijas” filiālē darba laikā. Testa veikšana ir bez maksas un tam nav nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Papildu informācija par testa veikšanu apskatāma šeit.

Ņemot vērā E. Gulbja laboratorijas darbības lielo noslodzi, Covid-19 testu (siekalu PĶR) būs iespējams nodot arī Siguldas Valsts ģimnāzijas telpās:

  • lai iestātos 7.–9. klasē, 2. jūnijā no plkst. 8.00 līdz 18.00 (atbilstoši dokumentu iesniegšanai klātienē norādītajam laikam);
  • lai iestātos 10.–12. klasē, 14. jūnijā no plkst. 8.00 līdz 18.00 (atbilstoši dokumentu iesniegšanai klātienē norādītajam laikam).

Līdzi jābūt skolēna personu apliecinošam dokumentam, aizpildītai testa veidlapai (ja iespējams) un 6., 7., vai 8. klases bērnus pavada kāds no vecākiem (likumiskais pārstāvis).

Aicinām būt saprotošiem, jo personu plūsma telpās ir ierobežota un, iespējams, lielāka pieprasījuma gadījumā iestādes personāls lūgs uzgaidīt ārpus skolas telpām. Papildu informācija par testa nodošanu apskatāma šeit.

Siguldas Valsts ģimnāzija informē, ka iestājpārbaudījuma dienā (4. jūnijā 7.–9. klase un 16. jūnijā 10.–12. klase) skolēns var ierasties arī ar patstāvīgi nodota testa negatīvu rezultātu vai citā laboratorijā veiktu testa negatīvu rezultātu. Ierodoties uz iestājpārbaudījumu, skolēnam būs jāuzrāda testa rezultāti izdrukātā vai citā pieejamā veidā tūlītējai apskatei.

Ja skolēns Covid-19 pozitīva testa rezultāta dēļ vai tāpēc, ka nonācis kontaktpersonas statusā, nevar piedalīties iestājpārbaudījumā, nekavējoties jāinformē un jānosūta šo faktu apliecinošu dokumentu uz e-pasta adresi vaira.silina@svg.lv (7.–9. klašu audzēkņiem) un inguna.vuskane@svg.lv (10.–12. klašu audzēkņiem). Tādā gadījumā skolēnam tiks noteikts cits iestājpārbaudījuma norises datums.

Ņemot vērā valstī esošo epidemioloģisko situāciju, iespējamas izmaiņas uzņemšanas procesā. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai tīmekļa vietnē www.svg.lv/uznemsana.

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi