×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-24
Novada mākslinieki gatavojas dalībai digitālajā Vidzemes mākslinieku izstādē

Pagājušajā gadā plānotā Vidzemes mākslinieku izstāde “145 m virs jūras līmeņa” tika pārcelta uz 2021. gadu, un šogad tā būs apskatāma digitālā platformā. Arī Siguldas novada mākslinieki ar saviem darbiem gatavojas piedalīties izstādē. Izstādes tēma “Pilsēta” ir veltījums pazīstamajam akvareļglezniecības meistaram Jānim Brektem, kuram 2020. gadā apritēja 100 gadi.

Vidzemes mākslinieku izstāde tika plānota Gulbenē, un darbu pie virtuālās izstādes vada Gulbenes novada Kultūras pārvalde sadarbībā ar Gulbenes Mākslas skolu. Darbi tiks eksponēti digitālā 3D platformā, kura veidota no Gulbenes pilsētas ainavu prototipiem. Izstādes platformā tiks eksponēti glezniecības, grafikas, foto, datorgrafikas, video un autortehnikās veidoti darbi.

Izstādes atklāšana notiks 1. augustā, attālināti atklājot tīmekļa vietni www.145m-gulbene.lv, iepazīstinot ar māksliniekiem un viņu darbiem. Izstāde tiešsaistē norisināsies līdz šā gada 31. decembrim.

Šī gada tēma “Pilsēta” izvēlēta, atceroties akvareļu meistara Jāņa Brektes gleznotos Vecrīgas skatus un Gauju Gulbenes novadā, kas ir bijusi akvareļu mākslinieka iemīļota makšķerēšanas vieta. Citiem tēma “Pilsēta” var būt pils, dažiem – sēta, vēl kādam – sajūta.


© www.sigulda.lv


Pasākumi