×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-26
Mūžībā devies kādreizējais Siguldas pagasta padomes priekšsēdētājs Oļģerts Broks

Mūžībā devies kādreizējais Siguldas pagasta padomes priekšsēdētājs Oļģerts Broks (1935–2021).

Ej pa ziedošām debesīm,
Aizmirsti pasaulei sevi.
Ķiršu koks – līdzīgs eņģelim –
Sveicina, sveicina tevi.

(K. Zāle)

 

Oļgerts Broks dzimis 1935. gada 21. janvārī Latgalē. Ieguvis pārtikas tehnologa izglītību un jau skolas laikā apprecējies ar sievu Aiju. Ilgu laiku strādājis Balvos par gaļas kombināta direktoru.

No 1987. gada 3. marta līdz 1990. gada 29. janvārim strādājis Latvijas lopkopības un veterinārijas zinātniskās pētniecības institūtā par informācijas nodaļas vadītāju, bet pēc tam ievēlēts par Siguldas ciema IDP izpildkomitejas priekšsēdētāju. 1991. gada 2. jūlijā kļūst par Siguldas pagasta padomes priekšsēdētāju, pie pagasta padomes ēkas paceļot sarkanbaltsarkano karogu.

Pateicoties priekšsēdētāja tālredzībai, Siguldas pagasta tagadējais kultūras nams tika atpirkts no ZPS “Sigulda”, kurā iedzīvojās un stipras saknes nostiprināja dažādi amatiermākslas kolektīvi – sieviešu ansamblis, koris, pūtēju orķestris Ginta Kalniņa vadībā. Pateicoties Oļģerta Broka pūliņiem, netika likvidēts bērnudārzs “Saulīte”, tolaik vienu korpusu pielāgojot pagasta padomes darba nodrošināšanai.

Oļģertu Broku Siguldas pagasta iedzīvotāji atceras ar lielu siltumu un novērtē viņa atbalstu kultūras dzīvei. Savukārt pagasta padomes un bērnudārza “Saulīte” darbinieki atceras tā laika pagasta vadītāju kā labsirdīgu un godīgu priekšnieku, kurš rūpējies par darbiniekiem, izveidojis arodbiedrību.

Par Siguldas pagasta padomes priekšsēdētāju nostrādāja desmit gadus un 2000. gadā pēc paša vēlēšanās no darba aizgāja, veltot vairāk laika savai ģimenei un radošām nodarbēm. Viņam ļoti patika dziedāt un kopā ar dzīvesbiedreni Aiju abi dziedāja jauktajā korī “Sigulda”. Kopā izaudzināti divi dēli, četri mazbērni un padoms netika liegts arī audžudēlam.

Siguldas novada pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību ģimenei un informē, ka atvadīšanās no Oļģerta Broka notiks piektdien, 28. maijā, Rīgas kremācijas centrā.


© www.sigulda.lv


Pasākumi