×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 4. maijs
Šodien sveicam: Vizbulīte, Viola, Vijolīte
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-27
Siguldiete kampaņā “Es daru tā!” dalās ar videi draudzīgiem padomiem

Lai ikvienu iedrošinātu savā ikdienā ieviest kaut mazus, bet planētai draudzīgus dzīves paradumus, norisinās dzīvesstila pieredzes apmaiņas kampaņa “Es daru tā!”, kuras laikā 50 videostāstos var smelties idejas no dažādiem cilvēkiem, kā ar prieku dzīvot dabai draudzīgāk. Kampaņas laikā aktrise un kostīmu māksliniece Madara Botmane devās ciemos pie iedvesmojošiem un radošiem cilvēkiem, kuri dzīvo dabai draudzīgāk. Viņa viesojās arī pie sinoloģes un ceļotājas Baibas Piekusas, kura dzīvo Siguldā.

Siguldiete dalās savā pieredzē ar lietus ūdens savākšanu, kas, novirzīts īstajā vietā, palīdz kuplot dārzam. Pie šāda risinājuma Baiba nonākusi, kad tika siltināti mājas pamati – bija jāizdomā, kā novadīt lieko ūdeni, lai tas nebojātu ēku. Rezultātā netiek tērēti lieki ūdens resursi un mājā neuzkrājas ūdens.

Notekas atrodas visapkārt mājai – no dažām ūdens uzreiz ietek krūmos, bet lielākais vairums krājas speciālā konteinerā, kura ietilpība ir viens kubikmetrs. Kā atklāj Baiba, tad vasarā konteiners piepildās vairākas reizes, un, pievienojot tam šļūteni, var ērti aplaistīt visu dārzu.

Kopumā “Es daru tā!” viesojās arī pie TV personības Evelīnas Strazdiņas, kura pievērš uzmanību atkritumu šķirošanai, šefpavāra Ērika Dreibanta, kurš gan savai ģimenei, gan restorāna apmeklētājiem gatavo maltītes no vietējiem un sezonāliem produktiem, kā arī ļāva iepazīties ar Gata Gāgas, “Prāta Vētras” ģitārista Jāņa Jubalta, autosportista Valtera Zviedra un daudzu citu dabai draudzīgo ieradumu pieredzi. Visus video stāstus iespējams skatīties “Es daru tā!” Facebook lapā un “VFS Films” YouTube kanālā.

“Vides Filmu studija” dzīvesstila pieredzes apmaiņas kampaņu “Es daru tā!” īsteno ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālo atbalstu.

Youtube

© www.sigulda.lv


Pasākumi