×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-30
Godināti Siguldas novada uzņēmēji konkursā “Uzņēmēju gada balva 2020”

Siguldas svētku laikā, 29. maijā, kultūras centra “Siguldas devons” iekšpagalmā jau sesto gadu pēc kārtas 10 nominācijās tika apbalvoti Siguldas novada pašvaldības organizētā konkursa “Uzņēmēju gada balva” laureāti par sasniegumiem 2020. gadā. Lai arī svinīgais pasākums “Uzņēmēju gada balva” ierasti notiek gada izskaņā, tomēr pērn valstī noteikto pulcēšanās ierobežojumu Covid-19 dēļ tika pārcelta balvu pasniegšana. Siguldas svētku laikā balvas un diplomus uzņēmējiem individuāli pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

 

“Uzņēmēju gada balvu 2020” šādās nominācijās saņēma:

  • “Novada popularizētājs” – SIA “LGK grupa”

Zīmols “Sigulda Adventures” apvieno unikālus un aizraujošus piedzīvojumu pakalpojumus. Unikālā piedāvājuma dēļ zīmola pakalpojumi pastāvīgi tiek izvēlēti par aktivitāti gan vietējo, gan ārzemju TV šovos. 2020. gada septembrī pie “Sigulda Adventures” viesojās Somijas TV šovs “The Mole”, izaicinot dalībniekus lēcienam ar gumiju. 2020. gada sezonā zīmola mārketinga aktivitātes tika pastiprināti vērstas uz Latvijas un Baltijas tirgu, aktīvi uzrunājot un aicinot pakalpojumus izmantot sabiedrībā zināmām personām un influenceriem, tiem daloties ar piedzīvoto Siguldā savos sociālo tīklu vietņu profilos.

  • “Novada izaugsme” – SIA “Baltic Pork”

SIA “Baltic Pork” ir dibināts 2000. gadā, un darbību veic cūkkopības nozarē. Investējot 15 miljonus eiro, cūku audzēšanas komplekss “Krastmalas” ir kļuvis par vienu no modernākajiem cūku audzēšanas kompleksiem Latvijā, kas nodrošina pilnu cūku audzēšanas ciklu no sivēna dzimšanas līdz nobarošanai, un kurā vienlaikus var uzturēties 20 tūkstoši cūku. SIA “Baltic Pork” savā attīstībā neapstājas, un arī šobrīd norit aktīvs darbs pie cūku audzēšanas kompleksa “Krastmalas” paplašināšanas un uzlabošanas, ieviešot labākos pieejamos tehniskos paņēmienus cūku labturības un apkārtējās vides kvalitātes nodrošināšanai.

  • “Novada jaunais uzņēmējs” – IK “PIENALOTÉ”

“PIENALOTÉ” ir košs un rotaļīgs zīmols no Siguldas, kas 2020. gadā uzsāka savu darbību Siguldas pils radošajā kvartālā. Apģērbu apdrukai par pamatu izmanto pašu radītas dzīvnieku ilustrācijas, kas kalpo par dvēseles radinieku apģērba nēsātājiem un dodas tiem līdzi apģērba veidolā. “PIENALOTÉ” apģērbi dod iespēju atšķirties un izcelties, izvēloties ikdienišķu apģērbu, kas ir radīts ar rokām, māksliniecisko pieeju, izvērtējot, kādu pēdas nospiedumu tas atstāj aiz sevis uz planētas. Tiek lietotas ekoloģiskas krāsas un kvalitatīvi materiāli ražošanas procesos, lai apģērbs būtu nozīmīgs.

  • “Novada viesmīlīgākais” – SIA “Stirna ozolā”

Uzņēmums klientiem pazīstams ar zīmolu “Stirna&Avocado”. “Stirna&Avocado” – tās ir veselīgās līdzņemamās maltītes, kūkas bez cukura, piena un olām, banketu un pasākumu galdu klāšana. Moderns, draudzīgs, atvērts. Apvieno neapvienojamo – draudzīgi, atvērti darbinieki, kuri ir savas jomas speciālisti, veselīgs ēdiens, kas ir garšīgs un ātri saņemams. Ēdiens, interjers, filozofija ir ārpus ierastā – paver jaunus apvāršņus. Visi darbinieki tiek izvēlēti pēc viena “standarta” – lai ir entuziasms un kaisle pret uzņēmuma vīziju un misiju, lai “deg acis” par ideju.

  • “Novada lauksaimnieks” – SIA “Vāverlauki”

Uzņēmums savu darbību uzsāka 2015. gadā. Tā īpašnieks – Māris Vāvere – ir lauksaimnieks otrā paaudzē. Uzņēmums apsaimnieko 213,48 hektārus zemi. Pamata darbības joma – graudkopība. Saimniecībā aktīvi tiek apgūtas publiskā finansējuma investīciju projektu zemes apstrādes tehnoloģiju inovācijas. Procesi tiek mehanizēti, kas ļauj veiksmīgi atrisināt darbaspēka pieejamības problēmas.

  • “Novada mecenāts” – SIA “R.D.A.”

Uzņēmums SIA “R.D.A.” aktīvi iesaistās un sniedz palīdzību ģimenēm un sabiedriskām organizācijām, kuras rūpējas par cilvēkiem ar grūtākiem dzīves apstākļiem. 2020. gadā uzņēmums ar savu ziedojumu piedalījās biedrības “Cerību spārni” organizētajā labdarības koncertā “Cīruļputenī”, sniedzot finansiālu atbalstu Siguldas novada bērniem, nodrošinot medikamentus, nepieciešamo terapiju un citu palīdzību.

  • “Novada eksportētājs” – SIA “Husvik”

SIA “Husvik” ir koka paneļu māju un industriālo ēku ražotne, kuru 2006. gadā ir dibinājusi norvēģu uzņēmēju grupa. Uzņēmuma produkcijai un visām to piegulošajām konstrukcijām ir piešķirta augstākās kvalitātes standarta sertifikācija “SINTEF”. SIA “Husvik” ražotne atrodas Siguldas novada Mores pagastā. Uzņēmuma produkcijas lielākie pasūtītāji ir Norvēģijas klienti. SIA “Husvik” ir iesaistīts lielā projektā – Zviedrijas pilsētas Kirunas pārvietošanā, kas nozīmē pārcelt pilsētas centru uz citu vietu, ieskaitot daudzas dzīvojamās mājas, tirdzniecības centru, viesnīcas.

  • “Novada investors” – SIA “Kokpārstrāde 98”

Uzņēmums strādā kokapstrādes nozarē vairāk nekā 20 gadus. Ražo apdares materiālus: durvju aplodes, kājlīstes, palodzes un citus produktus. Ir lielākais eksportētājs no Latvijas uz Norvēģiju, tikai 2% saražotās produkcijas paliek vietējā tirgū. 2020. gada uzņēmuma investīcijas ražošanas ēkas būvniecībā sastādīja 1,9 miljonus eiro. Uzņēmums nepārtraukti modernizē ražotni un paaugstina energoefektivitāti. Investīciju projektiem tiek piesaistīti Eiropas Savienības fondu līdzekļi. SIA “Kokpārstrāde 98” ir viens no lielākajiem novada darba devējiem.

  • “Labākais darba devējs” – SIA “Frīda”

SIA “Frīda” novadniekiem un viesiem ir pazīstama kā kafejnīca “Mr. Biskvīts”. Uzņēmuma komandā strādā 24 aizrautīgas dāmas, kas ar smaidu sejā gan gatavo, gan servē, gan apkalpo “Mr. Biskvīts” klientus. Ar nemainīgu kvalitāti un viesmīlību komanda iekarojusi siguldiešu un pilsētas viesu sirdis. Uzņēmums strādā pie sava tēla, lai kļūtu par iekārojamu darba devēju. Komanda dodas pieredzes braucienos uz Vāciju, Igauniju, Franciju un citām valstīm, lai apmeklētu dažādas nozares izstādes. Arī šajā izaicinājumu pilnajā laikā uzņēmums ir saglabājis darbavietas.

  • “Novada aizrautība” – SIA “Loras nami”

SIA “Loras nami”, investējot 1,5 miljonus eiro, 2019. gada maijā nodeva ekspluatācijā moderna koncepta gastro tirgu “Jāņa tirgus”, kas kļuva par siguldiešu un pilsētas viesu satikšanās vietu. Tirdzniecības vietās un pie tirgus nomas galdiem darbojas Latvijas tirgotāji, ēdinātāji, amatnieki un zemnieki. Jaunā koncepta tirgū uzsvars ir likts uz ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu ar atklāta tipa virtuvēm.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi