×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-05-30
Noskaidrotas biznesa ideju konkursa “Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja” uzvarētājas

Lai iedrošinātu jaunās māmiņas uzsākt komercdarbību, kā arī sekmētu jaunu darbavietu, produktu un pakalpojumu izveidi novadā, Siguldas novada pašvaldība ik gadu izsludina konkursu “Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja”, šajā gadā iesaistot arī Krimuldas un Mālpils novadu māmiņas. Šogad izvēlētas kopumā 5 perspektīvas biznesa idejas, to īstenošanā investējot 9900 eiro. Konkursa uzvarētājas individuāli tika sveikas Siguldas svētku laikā, 29. maijā.

Siguldas novada pašvaldība konkursā “Māmiņa. Siguldiete. Uzņēmēja” atbalstīja 4 biznesa projektus – finansējumu 2000 eiro apmērā saņēma Madara Vaido zīmola “La Fete picnic” attīstībai. 2000 eiro līdzfinansējumu projekta “Spēles Tev” attīstībai saņēma Līva Gailuma un 2000 eiro līdzfinansējums radošās studijas izveidei tika piešķirts arī Daigai Matisonei, bet Agnese Pauliņa idejas “ReWild” – piedzīvojums dabā – attīstībai ieguva 1900 eiro.

Savukārt Krimuldas novadā rīkotajā konkursā ”Māmiņa. Krimuldiete. Uzņēmēja” finansējumu 2000 eiro apmērā saņēma Monta Voldiņa idejas “bišu namiņš-dziedinātava” realizācijai.

Šogad konkursam tika pieteiktas kopumā 12 biznesa idejas, tostarp 11 no Siguldas novada un 1 – no Krimuldas novada. Konkursa finālā uzņēmējdarbības idejas prezentēja 7 Siguldas māmiņas un 1 Krimuldas novada māmiņa.

Iesniegtos projektus vērtēja konkursa komisija – finanšu institūcijas “Altum” korporatīvo attiecību vadītāja Vita Breidaka-Podračika, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Siguldas biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Gundega Vanaga-Janberga, saimniecības “Lejaslīves” īpašniece Lelde Valle, SIA “Mālpils ZemeNes” dibinātāja Ginta Apsīte un SIA “Greenvalley” eksporta nodaļas vadītāja Karīna Varganova. Komisija vērtēja pakalpojuma unikalitāti, konkurētspēju, tirgus pieprasījumu un mērķa auditoriju, komandas kompetences un idejas prezentāciju.

Jau ziņots, ka konkurss Siguldas novadā norisinās sesto gadu, Krimuldas novadā konkurss “Māmiņa. Krimuldiete. Uzņēmēja” norisinās jau otro gadu, bet šogad pirmo gadu konkursam pievienojās arī Mālpils novads.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi