×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-01
Šogad tiks veikta Mālkalnu, Kalmju, Vizbuļu, Vainagu un Jūdažu ielas pārbūve

1. jūnijā Ministru kabinets atbalstīja līdzfinansējuma piešķiršanu Vizbuļu, Mālkalnu un Kalmju ielas izbūvei. Tāpat 27. maija sēdē atbalstīts Vainagu ielas pārbūves projekts aizdevuma saņemšanai. Šajās ielās tiks izbūvēta bruģēta ielas virskārta. Pašvaldība saņēmusi informāciju, ka kredītlīdzekļi piešķirti arī Jūdažu ielas pārbūvei ar asfalta segumu.

Mālkalnu, Kalmju un Vizbuļu ielas būvdarbu laikā tiks sakārtota inženierkomunikācijas, kā arī izbūvēts apgaismojums. Projekts īstenošana plānota saskaņā ar Siguldas tematiskā plānojuma vadlīnijām un ielu segumi iegūs bruģētu virskārtu. Plānots, ka ielu pārbūves darbi uzsāksies šovasar un turpināsies līdz 2022. gada beigām. Šo ielu izbūvei plānots investēt turpat 2 miljonus eiro, no kuriem valsts finansējums piešķirts 1,5 miljonu apmērā.

Siguldas novada pašvaldība Mālkalnu un Kalmju ielas projektus izstrādāja jau 2018. gadā, bet to realizācijai nebija iespējams piesaistīt finansējumu no valsts kases, jo pašvaldībām bija liegta iespēja kreditēt tos projektus, kuri netika līdzfinansēti no Eiropas Savienības fondu līdzekļiem. Tādējādi minēto ielu un Vizbuļu ielas (projekts tapa 2020. gadā) projekti iesniegti finansējuma pieprasīšanai saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Augstas gatavības pašvaldību investīciju projektu pieteikšanas, izskatīšanas un finansējuma piešķiršanas kārtība”, kas paredz 15% pašvaldības līdzfinansējumu un valsts granta piešķiršanu pašvaldības prasītajā apjomā. Minēto projektu izbūve pilsētas teritorijas attīstībā ir būtiska, jo tā uzlabos satiksmes drošību, sakārtos infrastruktūru, kā arī veicinās kvartāla ilgtspējīgu attīstību.

Jūdažu ielas pārbūvei pašvaldība saņēmusi 782 tūkstošu eiro aizdevumu un pēc nepieciešamo rakšanas atļauju un citu atļauju saņemšanas tiks uzsākti būvniecības darbi. Jūdažu ielā tiks izbūvēta 2 metru plats gājēju un veloceļš, kā arī 6,5 metru plata brauktuve. Ielā tiks izbūvēts apgaismojums un sakārtotas iebrauktuves piegulošajos zemes gabalos. Būvniecības laikā tiks izbūvēti sadzīves kanalizācijas tīkli, ūdensvads un virsūdeņu novades sistēma. Jūdažu iela kalpos kā svarīgs savienojums starp Vidzemes šoseju un valsts reģionālo autoceļu P8.

Papildus tam 27. maijā valdība lēma, ka jautājumā “Par atbalstītajiem pašvaldību investīciju projektiem valsts aizdevumu piešķiršanai Covid-19 izraisītās krīzes seku mazināšanai un novēršanai” Vainagu ielas pārbūvei tiks piešķirts valsts aizdevums 115 tūkstošu eiro apmērā, bet 15% (aptuveni 20 tūkstošu apmērā) līdzekļi paredzami no pašvaldības budžeta. Būvdarbu laikā ielā tiks sakārtoti ūdens un kanalizācijas inženiertīkli. Iela iegūs bruģētu seguma virskārtu, kā arī tiks uzlabots apgaismojums.

Šajā valdības sēdē aizdevums piešķirts arī Mālpils novada pašvaldībai grants ceļa Baņģi–Pilskalni pārbūvei. Pašvaldība nodrošinās 15% finansējumu (vairāk nekā 82 tūkstoši eiro apmērā), bet valsts nodrošinās aizdevumu turpat 470 tūkstošu eiro apmērā.

Par precīzāku darbu uzsākšanu Mālkalnu, Kalmju, Vizbuļu un Vainagu ielās pašvaldība informēs pēc dokumentu saņemšanas no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un būvdarbu iepirkuma beigām, kā arī pēc nepieciešamo atļauju saņemšanas būvdarbu uzsākšanai.


© www.sigulda.lv


Pasākumi