×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-02
Līdz 18. jūnijam norisinās papildu uzņemšana pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

No 1. līdz 31. maijam norisinājās reģistrēšanās uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs 2021./2022. mācību gadam, piedāvājot 327 vietas bērnudārzos, tostarp 39 vietas Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās. Apstiprinājumu uzņemšanai iesniedza 178 bērnu vecāki. Ņemot vērā, ka daļa bērnu vecāku ir atteikušies no bērnam piešķirtās vietas līdz 31. maijam, ir atbrīvojušās 111 vietas Siguldas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, tostarp vairākas brīvas vietas bērnudārza “Tornīši” nepilna laika dienas grupās: “Vidējā kastanītī”, kuru apmeklē audzēkņi no 4 līdz 5 gadiem, pieejamas 5 brīvas vietas, savukārt “Lielajā kastanītī”, kurā izglītojas 6–7 gadus veci bērni, pieejamas 9 brīvas vietas. Jāatzīmē, ka Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās jaunākie bērniņi tika uzņemti jau šajā pavasarī, kad atvērās jaunizbūvētā grupiņa 1,5 līdz 3 gadus veciem bērniem. Tādējādi patlaban Allažu pamatskolas pirmsskolas grupās pieejamas vēl 39 brīvas vietas (1,5 līdz 3 gadus veciem bērniem – 29 vietas, trīs gadus veciem bērniem – 2 vietas, četrus gadus veciem bērniem – 8 vietas). Mores pamatskolas pirmsskolas grupās pieejamas 15 brīvas vietas.

Brīvās vietas tiks piedāvātas bērniem pirmsskolas izglītības iestāžu reģistra secībā, bērnu vecāki bērnam piešķirto vietu aicināti apstiprināt līdz 18. jūnijam.

3. jūnijā pakalpojumu portālā e.sigulda.lv pretī tiem bērnu identifikācijas kodiem, kuriem ir piešķirta vieta kādā no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm, būs pieejama informācija par vietas piešķiršanu pirmsskolas izglītības iestādē jaunajā mācību gadā. Par brīvas vietas piešķiršanu Izglītības pārvalde vecākiem uz pieteikumos norādītajiem e-pastiem izsūtīs informatīvas vēstules. Vecākiem pēc informācijas saņemšanas līdz 18. jūnijam portālā e.sigulda.lv nepieciešams apstiprināt, ka bērns jaunajā mācību gadā uzsāks apmeklēt pirmsskolas izglītības iestādi. Kad apstiprinājums iesniegts, vecākiem desmit darba dienu laikā jāsazinās ar attiecīgās pirmsskolas izglītības iestādes vadītāju, izmantojot pirmsskolas izglītības iestāžu reģistrā norādīto kontaktinformāciju, lai vienotos par ērtāko laiku dokumentu iesniegšanai un līguma slēgšanai.

Savukārt, ja kāds no vecākiem līdz 18. jūnijam neapstiprinās vai atteiksies no vietas bērna apmeklējumam pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, brīvā vieta bērnudārzā tiks piedāvāta nākamajam bērnam reģistrā.

Gadījumā, ja bērnam vairs nav nepieciešama vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, vecāki aicināti portālā e.sigulda.lv aizpildīt e-iesniegumu “Bērna izslēgšana no pirmsskolas izglītības iestāžu reģistra”.

Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldība sniedz līdzfinansējuma atbalstu vecākiem, ja bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu un apmeklē privāto izglītības iestādi vai bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēju, kura reģistrēta Izglītības iestāžu reģistrā un īsteno licencētu pirmsskolas izglītības programmu.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ar Siguldas novada Izglītības pārvaldi ir iespējams sazināties, zvanot uz tālruņa numuru 67970914 vai rakstot uz e-pasta adresi izglitiba@sigulda.lv.


© www.sigulda.lv


Pasākumi