×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-04
Šonedēļ Siguldas novadā: Stādu tirgus, koprades laboratorijas, pašvaldību vēlēšanas un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas pils kvartālā un apkārtnē mazā tirgus formātā norisināsies Stādu parāde-tirgus, kurā būs iespēja iegādāties plašu stādu klāstu, kā arī dažādus amatnieku izstrādājumus. Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, stādu tirgus būs sadalīts astoņās tirdzniecības zonās, ievērojot valstī noteiktos noteikumus, lai būtu droši gan stādu tirgotājiem, gan apmeklētājiem. Zaļās Villas kvartālā šonedēļ notiks “Mūsu Bio tirgus”, piedāvājot iegādāties bioloģiski sertificētu zemnieku saimniecību produktus, kā arī mājražotāju un amatnieku ražojumus. Savukārt Stacijas ielā pie Siguldas vecā tirgus norisināsies iknedēļas Dubultprieka tirdziņš. Kultūras cienītājiem vēl šajā nedēļas nogalē iespēja apskatīt koprades laboratoriju noslēdzošās ekspozīcijas Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā. Turaidas muzejrezervāta apmeklētājiem būs iespēja apskatīt vairākas ekspozīcijas telpās. Literatūras cienītājiem Siguldas novada bibliotēkās pieejamas lasītavas individuāliem apmeklējumiem. 5. jūnijā visā Latvijā norisinās pašvaldību vēlēšanas.

Piektdien, 4. jūnijā

  • No plkst. 13.00 līdz 20.00 pašvaldību vēlēšanu trešā iepriekšējās balsošanas diena.
    Balsot iespējams jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī. Vēlēšanu iecirknī iedzīvotāji aicināti ierasties sejas maskās un ar savām pildspalvām, ievērot distancēšanos, kā arī izmantot roku dezinfekcijas stendus. Jaunveidojamā Siguldas novada teritorijā kopā izveidoti 12 iecirkņi:
    • Nr. 614 Lēdurgas kultūras nams Emīla Melngaiļa iela 2, Lēdurga, Lēdurgas pagasts, Krimuldas novads;
    • Nr. 707 Dienas centrs “Gauja” Centra iela 6, Gauja, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads;
    • Nr. 770 Siguldas novada Kultūras centrs Pils iela 10, Sigulda, Siguldas novads;
    • Nr. 771 Siguldas novada Kultūras centrs Pils iela 10, Sigulda, Siguldas novads;
    • Nr. 772 Siguldas 1. pamatskola Pulkveža Brieža iela 105, Sigulda, Siguldas novads;
    • Nr. 773 Siguldas pagasta Kultūras nams Zinātnes iela 7B, Sigulda, Siguldas novads;
    • Nr. 774 Mores pagasta Tautas nams Siguldas iela 13, More, Mores pagasts, Siguldas novads;
    • Nr. 776 Allažu Sporta centrs Skolas iela 5, Allaži, Allažu pagasts, Siguldas novads (iepriekš vēlēšanu iecirknis bija Allažu pagasta pārvaldes telpās, taču šogad tas būs Allažu Sporta centrā);
    • Nr. 782 Inčukalna novada Tautas nams, Atmodas iela 1A, Inčukalna pagasts, Inčukalna novads;
    • Nr. 783 Krimuldas Tautas nams Parka iela 1, Ragana, Krimuldas pagasts, Krimuldas novads;
    • Nr. 784 Sporta un atpūtas centrs “Namiņš” Zvaigžņu iela 7, Inciems, Krimuldas pagasts, Krimuldas novads;
    • Nr. 788 Mālpils kultūras centrs Nākotnes iela 5, Mālpils, Mālpils novads.
  • Vēl tikai šajā nedēļas nogalē koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā aplūkojamas noslēdzošās ekspozīcijas:
    • Dabas laboratorijā caur Annas Priedolas darbu sēriju datu receptes” tapis darbs “Mūsu maize”, kurā māksliniece dažādus abstraktus lielumus un attiecības attēlo, izmantojot pārtiku kā mākslas materiālu. Dati un statistika parāda lietu un procesu kopainu, taču reizēm šī abstraktā informācija šķiet grūti uztverama. Tajā skatāma maizes klaipos attēlota Siguldas novada uzņēmējdarbības izaugsme, kas fiksēta četros novadam nozīmīgos gados – 2000., 2003., 2009. un 2021. gadā.
    • Pilsētas laboratorijā aplūkojama noslēdzošā daļa foto projektam “Trešā acs”. Instalācijā iespējams apskatīt visu projektā iesaistīto dalībnieku – 21 siguldieša – radītās fotogrāfijas. Sigulda nav tikai ierastie skati pastkartēs. Atmiņā paliekošas pieturvietas pa ceļam uz darbu vai bērnudārzu, mīļākie pastaigu maršruti, noslēpumainās meža takas un pirmie plaukstošie ziedi mazdārziņos. Projektā piedalījās gan pirmsskolas vecuma bērni, gan jaunieši un gados vecāki novadnieki. Visiem dalībniekiem tika nodrošināti vienādi fotografēšanas apstākļi – fotogrāfijas tika uzņemtas ar vienādiem fotoaparātu modeļiem un uz vienādas jutības 36 kadru fotofilmām.
    • Nākotnes laboratorijā skatāma Latvijas digitālā mākslinieka howiseedatworld 45 darbu kompilācija. Tajā mākslinieks dalās vīzijā par nākotnes muzejiem, mākslas baudīšanas pieredzi un to, kāda tā varētu būt nākamajām paaudzēm. Katrā no digitālajiem mākslas darbiem atspoguļots nākotnes muzeja apmeklētājs un ārējās pasaules jutekliski empīriskais atspoguļojums, kas izveidojies mijiedarbībā ar šo pasauli, veidojot pamatu zināšanām par to. Izstādes mērķis ir ne tikai ļaut skatītājam iztēloties muzeju apmeklējumu nākotni, bet arī darīt to ar kriptomākslas palīdzību, kas daudziem varētu šķist futūristisks sapnis, taču šobrīd ir pārņēmis visu pasauli.
  • Turaidas muzejrezervātā pakāpeniski tiek atvērtas ekspozīcijas telpās.
    Ņemot vērā valdībā pieņemtos lēmumus, no 3. jūnija individuāliem apmeklējumiem tiek atvērti muzeji. Arī Turaidas muzejrezervātā atvērtas ekspozīcijas Turaidas pils rietumu korpusā un Galvenajā tornī, kā arī ekspozīcija “Gaujas lībieši Latvijas kultūrvēsturē” dārznieka mājā. Savukārt no 4. jūnija apmeklējumam pieejama Turaidas baznīcas ekspozīcija. Apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanos, telpās valkāt sejas maskas, dezinficēt rokas, kā arī ievērot citus drošības nosacījumus. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā aplūkojama šeit.

Sestdien, 5. jūnijā

  • No plkst. 7.00 līdz 20.00 pašvaldību vēlēšanas.
    Balsot iespējams jebkurā sava vēlēšanu apgabala iecirknī. Iedzīvotāji balsošanai aicināti izmantot rīta vai vakara stundas, kad iecirknī ir mazāk apmeklētāju. Vēlēšanu iecirknī iedzīvotājiem jāierodas sejas maskās un ar savām pildspalvām, jāievēro distancēšanās, kā arī jāizmanto roku dezinfekcijas stendi.
  • No plkst. 9.00 līdz 17.00 Stādu parāde-tirgus Siguldas pils kvartālā un apkārtnē.
    Tirdzniecība notiks kopumā 8 zonās:
    • zonā no Krišjāņa Barona pieminekļa virzienā uz Siguldas Jauno pili;
    • Pils ielas 16A stāvlaukumā;
    • zaļajā zonā iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem virzienā uz pils dīķi;
    • ābeļdārza zaļajā zonā;
    • pils dīķa apkārtnē;
    • Pils ielas 16 stāvlaukumā;
    • zaļajā zonā pie Pils paviljona;
    • Siguldas Jaunās pils dārzā.

Tirdzniecības zonu iekārtošana sāksies jau piektdienas pēcpusdienā, tādējādi jau piektdien tiks slēgts Pils ielas posms no Krišjāņa Barona un Pils ielas lokveida krustojuma virzienā uz Siguldas Jauno pili. Pils kvartāla apmeklētāji aicināti novietot auto Pils ielas 14A stāvlaukumā (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma). Siguldas Evaņģēliski luteriskās baznīcas apmeklētājiem tiks nodrošināta automašīnu piekļuve pie baznīcas. Savukārt Cēsu ielā tiks mainīta satiksmes organizācija – šeit tiks nodrošināta vienvirziena satiksmes plūsma virzienā uz Raiņa ielu. Atbilstoši aktuālajai situācijai, iespējamas izmaiņas arī citviet. Atgādinām, ka patlaban aktīvi ceļa pārbūves darbi norisinās uz valsts autoceļa P8 Gaujas senielejā – caurbraucot šo posmu, autobraucēji aicināti rēķināties ar papildu laiku ceļā vai izvēlēties citus apbraukšanas ceļus.
Stādu tirgus apmeklētāji automašīnas varēs novietot stāvlaukumā Pils ielā 14A (pie Pils ielas un Krišjāņa Barona ielas apļveida krustojuma), kā arī tuvējo ielu malās, kur ceļu satiksmes noteikumi to ļauj. Īpaši padomāts arī par velobraucējiem, kuri velosipēdus varēs novietot zaļajā zonā pie Dabas aizsardzības pārvaldes ēkas izvietotajos velostatīvos. Invalīdiem, uzrādot invaliditātes apliecību, būs iespēja novietot transportlīdzekļus tiem īpaši paredzētās vietās tuvāk stādu tirgum. 5. jūnijā, kad notiek pašvaldību vēlēšanas, pie kultūras centra “Siguldas devons” un pašvaldības Pakalpojumu centra esošajos stāvlaukumos tiks nodrošināts, lai šeit automašīnas varētu novietot vēlētāji.
Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus ņemt vērā piesardzības pasākumus un uzņemties individuālo atbildību par savu veselību, tirgus teritorijā nēsāt deguna un mutes aizsegus, dezinficēt rokas un ievērot 2 metru distanci.

  • No plkst. 9.00 Dubultprieka tirdziņš Stacijas ielā pie Siguldas vecā tirgus.
    Pārdevēji tirdziņā ieradīsies ar savām automašīnām un no to bagāžniekiem tirgos savas personiskās mantas, kuras saimniecībā vairs nav noderīgas – apģērbus, apavus, velosipēdus, lustras, mēbeles, spoguļus, sīkos interjera priekšmetus, bērnu ratus, autokrēsliņus, sadzīves tehniku, datortehniku, grāmatas, personīgās kolekcijas un citas preces. Atrodoties tirdziņa teritorijā, gan pārdevējiem, gan pircējiem obligāti jālieto mutes un degunu aizsargmaskas. Organizatori aicina nedrūzmēties un ievērot 2 metru distanci vienam no otra. Tālruņa numurs papildu informācijai 26833073.
  • No plkst. 10.00 līdz 15.00 “Mūsu Bio tirgus” Zaļās Villas kvartālā.
    Tirgus norisināsies 5. un 6. jūnijā. Pirmajā dienā būs iespēja iegādāties bioloģiski sertificētu zemnieku saimniecību produktus: jaunos zaļumus un sparģeļus, svaigus un mazsālītus gurķus, gaļu, svaigas un žāvētas zivis, fermentētās mērces, ogas un pārstrādātus ogu produktus, piena produktus, maizi, medu, kūciņas un našķus.
  • No plkst. 10.00 līdz 18.00 individuāls telpu ekspozīciju apmeklējums Turaidas muzejrezervātā.
    Apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanos, telpās valkāt sejas maskas, dezinficēt rokas, kā arī ievērot citus drošības nosacījumus. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā aplūkojama šeit.
  • Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā aplūkojamas noslēdzošās ekspozīcijas.

Svētdien, 6. jūnijā

  • No plkst. 9.00 līdz 17.00 Stādu parāde-tirgus Siguldas pils kvartālā un apkārtnē.
  • No plkst. 10.00 līdz 15.00 “Mūsu Bio tirgus” Zaļās Villas kvartālā.
    Šajā dienā tirgū varēs iegādāties amatnieku un mākslinieku ražojumus – apģērbus no lina un adījumus, dažādu materiālu rotas, keramiku, koka izstrādājumus, kā, piemēram, dedzinātus virtuves dēlīšus, dabīgas sveces un ziepes, kā arī Latvijā ražotu ķermeņa kosmētiku.
  • No plkst. 10.00 līdz 18.00 individuāls telpu ekspozīciju apmeklējums Turaidas muzejrezervātā.
    Apmeklētāji aicināti ievērot distancēšanos, telpās valkāt sejas maskas, dezinficēt rokas, kā arī ievērot citus drošības nosacījumus. Ieejas maksa Turaidas muzejrezervātā aplūkojama šeit.
  • Koprades laboratorijās Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā aplūkojamas noslēdzošās ekspozīcijas.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi