×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 3. maijs
Šodien sveicam: Gints, Uvis
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-14
Notiks izvērtēšanas sanāksme par Pils ielu un satiksmes drošību Siguldas pilsētā

Ceturtdien, 17. jūnijā, plkst. 19.00 Maija parkā notiks speciālistu, nozares ekspertu un iedzīvotāju sanāksme, kurā pārrunāsim paveikto un secināto par Pils ielas velo infrastruktūru un satiksmes drošību Siguldas pilsētā. Ievērojot epidemioloģiskajai situācijai atbilstošus ierobežojumus, sanāksmē aicināti piedalīties iedzīvotāji, velo aktīvisti, satiksmes drošības projekta izstrādātāji un eksperti, kā arī pašvaldības atbildīgie speciālisti.

Siguldas novada pašvaldība jau skaidrojusi, ka pērn, saudzējot un nenocērtot skaisto ozolu un liepu aleju Pils ielā, velo infrastruktūra paplašināta un vienotā tīklā savienota nevis blakus gājēju celiņam, bet ielā līdz ar automašīnu plūsmu. Tādējādi, mierinot satiksmi, un papildus tam nodrošinot arī apstāšanās iespēju Pils ielas malās, izveidots ielas posms, kurā velobraucēji draudzīgi līdzās pārvietojas ar automašīnām.

Valsts ceļu policijas dati liecina, ka Siguldas centrālajā daļā bojā nav gājis neviens satiksmes dalībnieks! Salīdzinājumā ar 2019. gadu pērn satiksmes negadījumu skaits samazinājies par 9%, liecina Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes statistikas informācija. Pašvaldības izveidotie drošības pasākumi rezultējušies ar to, ka 2020. gadā Siguldas pilsētas teritorijā nav bojā gājis neviens iedzīvotājs (2019. gadā divi bojāgājušie).

Satiksmes mierināšanai pērn ar vertikālām un horizontālām ceļa zīmēm izveidota marķēta zona, kurā braukšanas ātrums Siguldas pilsētas centrā nevar pārsniegt 30 km/h. Zonas ieviešana īstenota saskaņā ar iedzīvotāju ierosinājumiem, satiksmes drošības un plānošanas ekspertu ieteikumiem un tā paredz to, ka visiem satiksmes dalībniekiem – gājējiem, riteņbraucējiem, motobraucējiem un autobraucējiem – ir nodrošināta vienlīdzīga un droša pārvietošanos pilsētvidē.

Tāpat papildu drošībai Siguldā piecās vietās veikta horizontālo papildmarķējumu “STOP” izveide, atsevišķu krustojumu sakārtošana ar norobežojošiem stabiņiem, kā arī reljefa joslu uzkrāsošana divās zonās uz brauktuves pirms krustojuma. Astoņās vietās Siguldas novadā uzstādītas atstarojošas figūras, kas automašīnu vadītājiem atgādina pievērst uzmanību gājējiem. Uzstādīti arī ātrumvaļņi un izveidoti paceltie krustojumi.

Drīzumā notiks vēl vairāku gājēju pāreju izbūve vai pārbūve. Divas gājēju pārejas tiks izveidotas Parka ielā pie Raiņa parka, savukārt pārbūvētas tiks Ausekļa un Raiņa ielas gājēju pāreja, kā arī gājēju pāreja uz Ausekļa ielas posmā no Raiņa ielas līdz Rūdolfa Blaumaņa ielai.

Tāpat svarīgi atgādināt, ka visi šie satiksmes mierināšanas darbi un metodes pielietotas ar konkrētu mērķi – iegūt iespējami lielāku efektu, samazinot iespējamās izmaksas. Piemēram, uz Pils ielas patlaban uzkrāsota atbilstoša, bet vienkārša krāsa, kas iezīmē pagriezienu trajektorijas, joslas, kā arī citas zonas, nevis tās izbūvētas ar bruģi vai citām metodēm, tādējādi samazinot izmaksas līdz pat desmit reizēm.

 


Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi