×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 19. marts
Šodien sveicam: Jāzeps, Juzefa
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-16
Siguldas ID kartes saņemšanai turpmāk ērti varēs pieteikties Siguldas mobilajā lietotnē

Lai Siguldas ID kartes saņemšana turpmāk būtu vēl ērtāka un ātrāka, Siguldas mobilā lietotne papildināta ar jaunu sadaļu “Mana ID karte”. Tajā Siguldas novadā deklarētajiem iedzīvotājiem iespējams pieteikties ID kartes saņemšanai tiešsaistē. No 1. jūlija, kad spēkā stāsies administratīvi teritoriālā reforma, Siguldas ID kartei mobilajā lietotnē varēs pieteikties ikviens jaunveidojamajā novadā deklarētais iedzīvotājs no 13 gadu vecuma.

Kā saņemt Siguldas ID karti, aizpildot pieteikumu Siguldas mobilajā lietotnē?

1. Siguldas mobilās lietotnes sadaļā “Vairāk”/“Mana ID karte” aizpildi pieteikumu (seko instrukcijām un norādi visu nepieciešamo informāciju, tai skaitā deklarēto dzīvesvietas adresi Siguldas novadā un nofotografējies);
2. iesniedzot pieteikumu, pārliecinies vai saņem apstiprinājumu, ka pieteikums ir iesniegts;
3. dodies uz Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centru Raiņa ielā 3 vai Siguldas novada Tūrisma informācijas centru Ausekļa ielā 6 ar personu apliecinošu dokumentu un informē pašvaldības speciālistu, ka pieteikumu esi aizpildījis mobilajā lietotnē. Darbinieks pārliecināsies par sniegtās informācijas patiesumu;
4. izvēlies kādu no ID karšu dizainiem. Pāris minūšu laikā ID karte tiks personalizēta – uz tās tiek uzdrukāts kartes īpašnieka vārds un uzvārds, kā arī fotogrāfija;
5. kad Siguldas ID karte ir saņemta, turpmāk tās datiem seko līdzi Siguldas mobilajā lietotnē.

Atgādinām, ka ID karti bez maksas var saņemt bērni un skolēni, pensionāri, trūcīgie un maznodrošinātie iedzīvotāji, Siguldas novada daudzbērnu ģimenes un iedzīvotāji ar invaliditāti, kuriem kopā ar pieteikuma anketu jāuzrāda arī attiecīgā apliecība vai izziņa. Pārējiem iedzīvotājiem ID kartes cena ir 5 eiro. Kartes izsniedz novadā deklarētiem iedzīvotājiem no piecu gadu vecuma.

Siguldas mobilo lietotni bez maksas var lejuplādēt App Store (iOS ierīcēm) un Google Play (Android ierīcēm).

Jau ziņots, ka šogad aprit desmitgade kopš Siguldas ID karšu projekta uzsākšanas. Atzīmējot jubileju, ID karte iznākusi trīs jaunos dizainos. Kopumā 10 gadu laikā šo karti izņēmuši 90% Siguldas novada iedzīvotāju, apliecinot šīs kartes ilgtspējību un noderīgumu. Šobrīd ar ID karti pieejami vairāk nekā 200 pakalpojumi un preces ar atlaidēm pie vairāk nekā 160 uzņēmumiem ne tikai Siguldas novadā, bet arī citviet. Ar plašo ID karšu programmas piedāvājumu klāstu var iepazīties šeit.

Papildu jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar Siguldas novada pašvaldības Pakalpojumu centru, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruņa numuru 80000388.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Andra Bērziņa
- 2021-10-04 15:33

sveicināti, mēģināju pieteikt ID karti mobīlajā aplikācijā un tā arī nevarēju to izdarīt, jo saņēmu atbildi, ka jābūt deklarētai Siguldas novadā ( Inčukalna pagasts).

Atbilde: Andra Bērziņa
Administrācija
- 2021-10-04 15:48

Labdien!
Esam konstatējuši problēmu pie vienoto pašvaldības sistēmu uzturētāja “ZZ Dats”, problēma tiek risināta.
Atvainojamies par sagādātajām neērtībām! Aicinām karti izveidot kādā no klientu apkalpošanas centriem klātienē vai arī vēl nedaudz nogaidīt līdz problēma būs novērsta.

Pasākumi