×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-06-22
Noteikta brīvāka pulcēšanās un pasākumu apmeklēšana

22. jūnijā Ministru kabinets lēmis par virkni atvieglojumu Covid-19 izplatības dēļ noteiktajos ierobežojumos pulcēties, izmantot pakalpojumus un piedalīties pasākumos no 23. jūnija. Tomēr jāatceras, ka, pasliktinoties epidemioloģiskajai situācijai, šie atvieglojumi atkal var mainīties, tāpēc aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai, pirms iegādāties biļetes uz šajā vasarā plānotajiem pasākumiem.

Ņemot vērā, ka valstī vidējais kumulatīvais 14 dienu rādītājs ir noslīdējis zem 100 punktu atzīmes, valdība lēmusi atvieglot pulcēšanās nosacījumus saskaņā ar luksofora principu. Visdrošākajā līmenī (zaļajā) visi pasākuma apmeklētāji, kuri ir vakcinēti pret Covid-19 vai pārslimojuši (uzrādot sertifikātu) gan privātos, gan publiskos pasākumos varēs pulcēties bez ierobežojumiem. Savukārt vidējā līmenī (dzeltenajā) – pasākuma apmeklētāji, uzrādot sertifikātu vai pirms pasākuma veicot Covid testu, varēs pulcēties telpās līdz 500 cilvēkiem, bet ārpus telpām – līdz 1000 cilvēkiem. Pasākumos varēs piedalīties arī bērni līdz 12 gadu vecumam bez testa veikšanas. Patlaban Siguldas novada pašvaldība plāno organizēt pasākumus pēc šī principa, ļaujot tos apmeklēt gan testētajiem, gan tiem, kas ieguvuši Covid-19 sertifikātu par pārslimošanu vai vakcinēšanos. Nedrošajā līmenī (sarkanajā) privātas tikšanās, kur piedalās arī cilvēki, kuri nav vakcinēti pret Covid-19, nav to pārslimojuši un nav arī testēti – pulcēties telpās līdz 20 cilvēkiem, ārpus telpām līdz 50 cilvēkiem, neievērojot mājsaimniecību principu, bet lietojot maskas un ievērojot distancēšanos.

Paredzēts, ka saslimstības rādītājus savā tīmekļa vietnē publicē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un, vadoties no tiem, arī tiks automātiski piemēroti pasākumi, kas ir jāievēro, ja 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir zem 100 uz 100 000 iedzīvotāju un šis nosacījums stāsies spēkā automātiski nākamajā dienā, kad SPKC tīmekļa vietnē būs publicēta minētā informācija. Savukārt situācijā, kad būs jāatgriežas pie regulējama, kāds ir šobrīd augsta Covid-19 izplatības riska apstākļos, SPKC informāciju publicēs oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” un nosacījumi automātiski stāsies spēkā pēc trim dienām, kad informācija tiks publicēta.

Tāpat svarīgi atgādināt, ka Valsts policijai ir tiesības veikt kontroli, vai pasākumos klātesošajām personām ir attiecīgi sertifikāti.

Siguldas novadā pakāpeniski aizsākas kultūras dzīve, jūlijā tiek plānoti sporta un kultūras pasākumi: koncerti un kino vakari Siguldas pils paviljonā, Muzikālās brokastis Siguldas pils dārzā, salona vakari un izstādes Siguldas Jaunajā pilī, tāpat arī izstādes kultūras centrā “Siguldas devons” un citi pasākumi citviet Siguldas novadā. Tāpat arī sacensības pludmales volejbolā, triālā un treniņi Siguldas Sporta centrā. Aicinām sekot līdzi kopējai situācijai valstī, kā arī ievērot pasākuma organizatora noteiktos norādījumus, ierobežojumus, ja tādi būs nepieciešami, kā arī ar sapratni izturēties pret drošības pasākumiem, kas var pasargāt ikvienu no pasākumu vai sacensību apmeklētājiem.

Pašvaldība īsi pirms konkrēto pasākumu norises informēs par attiecināmajiem ierobežojumiem, ja tādi būs nepieciešami, lai ieeja pasākumā būtu raita un visiem ērta. Tāpat atceries, ka vienmēr “gatavībā” turi savu Covid-19 sertifikātu, jo to var lūgt uzrādīt ne tikai pasākuma organizatori, bet arī Valsts policijas inspektori.


© www.sigulda.lv


Pasākumi