×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2021-07-05
Ar dažādām aktivitātēm aizvadīti Apkaimes svētki

3. jūlijā Siguldas pagasta Kultūras nama apkārtnē norisinājās Apkaimes svētki. Par gatavošanos svētkiem jau laikus liecināja dažādas aktivitātes gan sporta laukumā, kur tika nopļauta zāle un tika izvietoti estrādes vecie soli, kas ar īpašu akciju aicināja vietējos iedzīvotājus tos nokrāsot tā, kā pašiem sirds kāro, gan citviet apkārtnē.

Sestdienas rītā agri sāka skanēt jautras melodijas, sākās izstāžu, pasākumu vietu iekārtošana. Jau no plkst. 9.00 varēja piedalīties Identitātes sienas veidošanā. Parkā ar bijušā Zinātniski pētnieciskā institūta ikviens varēja apskatīt bagātīgo Ritas Ingas Freimanes gleznu izstādi “Uzdrīksties darīt, ko sirds tava alkst”.

Orientēšanās spēlē ģimenēm “Iepazīsties – MŪSĒJIE” bija iespēja uzzināt, iepazīt apkaimē esošos uzņēmējus. Katram dalībniekam iedeva karti ar plānu un 20 jautājumiem un izpildāmiem uzdevumiem. Dažus no tiem varēja veikt tikai tad, ja apmeklēja norādīto uzņēmēju un izpildīja radošo uzdevumu.

Tautas lietišķās mākslas studija “Vīgrieze” šoreiz izstādē rādīja mazos darbus – sedziņas, dvieļus un priekšautus. Izstādei bija dots nosaukums “Pēcjāņu garšā”, jo siera, pīrāgu laiks garām, garām Jāņi, arī Pēteri, tuvojas ražas vākšanas laiks. Studijas vadītājas atzīmē, ka Covid-19 ierobežojumi likuši studijai pārorganizēt darbu, attālināti izmantot sazināšanās tehnoloģijas, tomēr radošo darbību nepārtraukt, rast arvien jaunas idejas un iedvesmu, lai taptu kas neredzēts. Studijas rokdarbnieces uzskata, ka šis attālinātais laiks ir kā laipa, kā taka uz jauniem darbošanās veidiem, kurus piedāvā pati rokdarbnieku saime.

Apkaimes Identitātes siena izveidojās ļoti interesanta un raiba. Uz skaista dēļa ar apļiem un korķiem, pie kuriem bija uzraksti, kas identitātei svarīgs, ar krāsainiem dzīpariem, tinot tos ap atbilstošā apzīmējuma korķi, veidojās savdabīgs raksts.

Sporta laukumā pulcējās sportisku aktivitāšu cienītāji. Treniņus volejbolā gan bērniem, gan pieaugušiem vadīja SK “Nuki” treneri, futbolā – FK “Sigulda” treneri.

Mazākos svētku apmeklētājus priecēja labirints no siena, klucīši, ziepju burbuļu ķeršana, dziedāšana, dejošana “Pasaku nama” aktieru vadībā, kuri bija tērpušies skaistos, bērniem atpazīstamos pasaku tēlos.

Kad bērni bija izpriecājušies, skatītāju vietas aizņēma vidējā un vecākā paaudze, jo zināja un gaidīja labi pazīstamo dziedātāju Andri Skuju. Skanēja daudz pazīstamu, līdzi dziedamu, dejojamu melodiju. Dziedātājam netrūka arī sirsnīgu vārdu, kā arī labu novēlējumu publikai.

Savukārt vakara noslēgumā svētku apmeklētāji vēroja vertikālās gaisa dejas biedrības “Over the Edge” deju uz piecstāvu ēkas fasādes.

Pateicamies Apkaimes svētku organizatoriem, māksliniekiem un visiem iesaistītajiem par sirsnīgajiem svētkiem!


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi